“Rădăcina de bucsau” de O. Nimigean

iun. 29th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom va apărea în curând, în colecţia „Ego. Proză”, un nou volum semnat de O. Nimigean, “Rădăcina de bucsau”.

Rădăcina de bucsau începe – şi se termină – în punctul de intersecţie a două spaţii limită: finalul unei iubiri (a Iubirii, de fapt) şi moartea iminentă a mamei. Personajul lui Nimigean e unul aflat în pragul disoluţiei. Intelectual ratat (ratare la care a lucrat toată tinereţea – de multe ori intransigenţa condimentată cu lungi şi condimentate reflecţii duce la lipsa oricărei energii îndreptate spre acţiune), iubit şi soţ ratat (adulterul, ratat şi el chiar înaintea debutului narativ, nu are alt rol decît acela de declanşator al rupturii), nici măcar un fiu prea bun, Liviu e omul care gîndeşte enorm, însă acţionează puţin. Şi prost, în general. Un bărbat care îşi scrie mental jurnalul de campanie al propriei vieţi, în timp ce aceasta se derulează, inexorabil, cu viteză coşmarescă.”, scrie Bogdan-Alexandru Stănescu pe coperta patru a cărţii ce urmează să apară în această vară.

Număr de vizualizări :1411


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro