“Poezie la cerere”, deşi pro bono, a produs 130 lei

iun. 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 5 mai 2010, în ultima zi a Târgului Naţional al Cărţii de Poezie, Poeticile relaţionale iniţiate de scriitorul Răzvan Ţupa au avut un alt cadru de desfăşurare. De la ora 16:00, în curtea Uniunii Scriitorilor din România, s-au desfăşurat Poeticile relaţionale cu tema “Poezie la cerere”.

Un eveniment care a reuşit să faulteze binecunoscutul slogan “poezia nu se vinde” şi să producă chiar şi buget în cele două ore de desfăşurare. Acest concept de poezie la cerere nu este inedit, nu este nici vechi, este un schimb între ce se cere şi ce se dă. Alături de Răzvan au fost şi alţi scriitori, printre care Cătălina Bălan, o poetă la început de drum. Ce spune Răzvan Ţupa despre cum au arătat Poeticile de sâmbătă şi despre cum se obţin bani din “creaţie la cerere”: “cele două ore de poetică relaţională cu poezie la cerere au făcut să plec cu 130 RON după 6 poeme vândute. Cu toate astea poemele sunt scrise gratuit. Doar ultimele 5 minute din programul relaţional au fost de grevă. La adresa dezinteresului arătat de USR pentru poezie (la lectura de joi, participanţii au găsit sala pe care o rezervaseră ocupată) şi faţă de lipsa de realism a organizaţiilor oficiale scriitoriceşti care aşteaptă să îşi facă imagine de pe urma celor care fără să le fie membri muncesc la proiecte.”

Număr de vizualizări :2484


One Comment to ““Poezie la cerere”, deşi pro bono, a produs 130 lei”

  1. […] poezia colaborativa – poemul grila – poeticile […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro