“Însemnări din Tokyo”

iun. 3rd, 2010 | By | Category: Postcard

Duminică, 6 iunie 2010, şi luni, 7 iunie 2010, compania japoneză de teatru Seinendan prezintă publicului craiovean spectacolul Însemnări din Tokyo”, în regia lui Oriza Hirata, la Departamentul de Artă Teatrală din Craiova, Sala “Al. Buia”, ora 18:00.

Acţiunea piesei se desfăşoară într-un mic muzeu de artă din Tokyo în anul 2014. Publicul vizitator, foarte variat,  s-a adunat să vadă unele picturi celebre  evacuate din Europa, care se află în război. Între aceşti oameni se nasc diferite dialoguri reprezentative pentru modul de gândire şi viaţă japonez. „Însemnări din Tokyo ” este un Omagiu adus capodoperei peliculei regizorului Yasujiro Ozu, „Tokyo Story (Tokyo Monogatari),” fiind una din lucrările cele mai renumite ale lui Oriza Hirata.  După ce a fost jucat pe diferite scene din Japonia, inclusiv în muzee de artă, spectacolul  a efectuat până în prezent turnee în peste 14 ţări, iar textul a fost tradus în 8 limbi diferite.

Regizorul Hirata susţine că teatrul modern în Japonia, care a început prin importul de teatru occidental modern, a condus către o dramaturgie autohtonă guvernată de limbajul teatral din Vest. Compania teatrală Seinendan propune un limbaj care să nu distorsioneze modul de comunicare japonez contemporan, iar strategia Seinendan este să reconsidere critic teoriile teatrale tradiţionale, precum Stanislavski sau Brecht, ancorat în limba şi stilului de viaţă japonez al zilelor noastre.

Număr de vizualizări :1279


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro