Bogdan Suceavă, invitatul criticului literar Daniel Cristea-Enache, la emisiunea “Literatura de azi”

mai 30th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Emisiunea “Literatura de azi” de pe TVR Cultural a devenit deja un reper cultural pentru cei ce doresc să ia pulsul ultimelor aparţii editoriale de succes. Astăzi, de la ora 21:15, criticul literar Daniel Cristea-Enache îl are invitat în emisiune pe scriitorul Bogdan Suceavă, iar cel mai recent volum semnat de Suceavă, “Venea din timpul diez”, ediţia a II-a, Editura Polirom, este punctul de pornire al acestui dialog pe sticlă.

Bogdan Suceavă este în momentul de faţă profesor asociat de matematică la California University, Fullerton. Ediţia a doua a romanului său “Venea din timpul diez” a apărut la Editura Polirom, în colecţia Fiction Ltd. Cartea a fost tradusă în maghiară, bulgară şi, recent, în engleză. „Este un surprinzător, excelent roman al Tranziţiei, reducând cu inteligenţă şi umor falia dintre alienare si alinare (…) Volumul este emblematic pentru nebunii ani ‘90 şi aduce în pagină întreaga atmosferă de exaltare religioasă şi toleranţă democratică de atunci.” spune despre acest roman Daniel Cristea-Enache.

În această perioadă, Bogdan Suceavă se află în România, iar cartea “Venea din timpul diez”  beneficiază de un turneu de promovare în opt oraşe din ţară. Pentru cei interesaţi de o întâlnire cu scriitorul şi de dezbaterile din jurul acestui roman, în data de 2 iunie 2010, ora 14:00, Bogdan Suceavă va fi prezent la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Sala Alexandru Dima, pentru a-şi lansa cartea. Vor participa alături de autor Emanuela Ilie şi Loredana Opăriuc. Moderator: Bogdan Creţu.

De la ora 18:00, la Librăria-cafenea ieşeană „Avant-Garde” va avea loc o nouă lansare, prezentată de scriitorii şi criticii literari: Liviu Antonesei, Antonio Patraş, Şerban Axinte.

Număr de vizualizări :1642


One Comment to “Bogdan Suceavă, invitatul criticului literar Daniel Cristea-Enache, la emisiunea “Literatura de azi””

  1. Olteanu Adina spune:

    Bravo si felicitari pentru Bogdan Suceava!!!Chiar este o valoare si ne face mandrii ca suntem romani!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro