Adela Greceanu la Festivalul de Literatură “Dasein”, Atena

mai 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 8 mai 2010, ora 19:30, scriitoarea Adela Greceanu va susţine o lectură în cadrul Festivalului de Literatură „DASEIN” de la Atena. Festivalul se va desfăşura în perioada 7-9 mai 2010, fiind invitaţi autori din Turcia, Bulgaria, Israel, Marea Britanie, România şi Grecia.

Adela Greceanu va susţine o lectură publică din romanul “Mireasa cu şosete roşii” apărut la Editura Polirom în 2008.  Adela Greceanu (pseudonimul literar al Adelei Maria Duţu) s-a născut la Sibiu în 1975. Este licenţiată în Jurnalism şi, din 1998, lucrează la Radio România Cultural. În prezent realizează o emisiune de literatură numită “Noua revistă vorbită”. Colaborează la importante publicaţii culturale din România, precum “Dilema Veche”, “Dilemateca”, “Time Out”. A debutat editorial în 1997 cu volumul de poezie “Titlul volumului meu, care mă preocupă atât de mult...” (Editura Eminescu), pentru care a obţinut Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Sibiu, Marele Premiu „Cristian Popescu” şi Premiul Frontiera Poesis. În 2001 a publicat “Domnişoara Cvasi” (Editura Vinea), volum urmat de “Înţelegerea drept în inimă” (Editura Paralela 45, 2004). Marin Mincu a publicat în 1998 antologia critică numită “Poezia română actuală. De la Adela Greceanu la Leonid Dimov”. Adela Greceanu a susţinut lecturi în ţară şi în străinătate (Viena, Berlin, Leipzig, Medana, Göteborg, Stockholm, Uppsala), iar textele ei au fost traduse în germană, engleză, suedeză, slovenă şi albaneză. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi a PEN Club România.

„Adela Greceanu este, fără doar şi poate, o personalitate artistică distinctă, care, indiferentă la ultimele mode poetice, a ajuns de timpuriu la o formulă personală, situată undeva la jumatatea drumului dintre poezie şi proză, ficţiune şi viaţă, poem şi pagină de jurnal.”, scria Octavian Soviany despre autoare.

Festivalul de Literatură „DASEIN” de la Atena a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie, fiind organizat în colaborare cu Literature Across Frontiers din Marea Britanie.

Număr de vizualizări :1131


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro