“Săptămâna Bucureştiului”

mai 24th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 25-30 mai 2010, Departamentul de Sociologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative organizează o serie de evenimente consacrate “Săptămânii Bucureştiului”.

“Săptămâna Bucureştiului” presupune un complex de evenimente  la care vor fi prezentate rezultatele cercetării “Cartografierea Socială a Bucureştiului”, dar şi o serie de dezbateri în jurul principalelor teme rezultate în urma cercetării.

Cercetare academică “Cartografierea socială a Bucureştiului” a fost iniţiată de Departamentul de Sociologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative cu scopul de a contribui la o mai bună cunoaştere a vieţii sociale, politice şi culturale a Bucureştiului.

Prin acest gen de cercetări Departamentul de Sociologie din SNSPA îşi propune să contribuie la reglementarea şi optimizarea politicilor publice urbane, dar şi la facilitarea accesului publicului larg şi a specialiştilor la cunoaşterea necesităţilor cetăţenilor şi a instituţiilor societăţii civile, permiţînd, în acest fel, o mai bună comunicare între societatea civilă şi instituţiile administrative şi guvernamentale.

Dimensiunea academică a cercetării asigură expunerea problematică a unor teme şi probleme care sunt mai puţin cercetate prin investigaţiile comerciale, totodată, oferind şi un grad înalt de validitate şi fidelitate certificat de numărul mare de experţi implicaţi în proiect.

Programul evenimentelor:

Marţi, 25 Mai 2010

ora 11.00

Conferinţă de presă Lansarea programului Cartografierea socială a Bucureştiului.

Se vor prezenta datele unei cercetări sociologice cantitative şi calitative derulată în perioada aprilie mai în Bucureşti

Locaţie: Tinerinea ROMANA (foaier) Str. Schitu Magureanu Nr.  4

ora 16.00

Locaţie: SNSPA, Str. Povernei nr 8, Sala 111

Masa Rotundă: Bucureştiul între civic şi anomic

Moderator conf.dr. Cristian Pârvulescu

Miercuri, 26 Mai 2010

ora 19.00

Locaţie: Librăria Cărtureşti, Strada Pictor Artur Verona, Nr. 13-15

Dezbatere: Bucureşti: spaţiul urban şi societatea.

Moderator: conf.dr. Nicu Dan, lect.dr. Cătălin Stoica

Joi , 27 Mai 2010

ora 19.00

Locaţie: Librăria Cărtureşti, Strada Pictor Artur Verona, Nr. 13-15

Masă rotundă: Bucureştiul cultural: comunităţi, practici şi reprezentări sociale.

Moderator. Prof univ dr. Vintilă Mihăilescu

Vineri, 28 Mai 2010

ora 14.00

Sesiune de comunicări ştiinţifice studenţeşti

Locaţie SNSPA, Str. Povernei nr 8, Sala 111

Invitaţii la aceste evenimente sunt specialişti, membri ai administraţiei locale, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile, analişti politici şi economici.

Număr de vizualizări :1453


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro