“Literatura de azi”: Ştefan Agopian invitatul criticului literar Daniel Cristea-Enache la TVR Cultural

mai 9th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 10 mai 2010, ora 21:15, pe postul TVR Cultural, în cadrul emisiunii “Literatura de azi” moderată de criticul literar Daniel Cristea-Enache, invitatul ediţiei este scriitorul Ştefan Agopian.

Scriitorului Ştefan Agopian i-au fost de curând reeditate romanele, în colecţia OPERE – Literatură română a Editurii Polirom, cu un studiu introductiv de Eugen Negrici: OPERE I/ “Însemnări din Sodoma. Drumul. Republica pe eşafod. Ziua mâniei. Manualul întâmplărilor. Tache de catifea” şi OPERE II/ “Sara. Tobit. Fric”.

“Autorul este un scriitor iconoclast, un interlocutor la fel de original precum personajele sale. Care personaje, „sufocate de trepidaţia infernală a timpului istoric (…) se retrag în spaţii închise, ocrotitoare, până la proba contrarie, în conversaţii prelungite artificial, în somn şi in visare.”, spune Daniel Cristea-Enache despre invitatul său.

Număr de vizualizări :1170


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro