“Literatura de azi” cu poeta Angela Marinescu

mai 16th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 17 mai 2010, ora 21:15, la TVR Cultural, criticul literar Daniel Cristea-Enache o are invitată în emisiunea “Literatura de azi” pe poeta Angela Marinescu.

Cel mai recent volum al Angelei Marinescu, “Probleme personale”, Editura Cartea Românească (2009), va fi unul dintre subiectele dezbătute în emisiunea „Literatura de azi”.

Daniel Cristea-Enache scrie despre autoare: “Inconfundabila scriitoare, foarte apreciată de tinerii poeţi de azi, scrie versuri „de o frumuseţe violentă, lirismul său fiind mai degrabă intensiv decât extensiv, concentrat în înşelătoarea lui dezorganizare, uneori, farmaceutic preparat. Experienţa poetică se dovedeşte una limită, iar condiţia în care Angela Marinescu o poate traversa (fără a o consuma integral) este cea a scrisului «până la capăt», cu «cenuşa rapida».”

Număr de vizualizări :1445


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro