“Isus din Nazaret” portretizat de Papa Benedict al XVI-lea

mai 16th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Una dintre cele mai recente cărţi apărute la Editura RAO, “Isus din Nazaret” de Papa Benedict al XVI-lea, în traducerea lui Alexandru Mihăilescu, poate răspunde la câteva întrebări frecvente ale publicului din „societatea cunoaşterii”.

Cine este Isus din Nazaret? A fost El doar un mare om, sau mult mai mult? Personalitatea acestuia a fost preocuparea de o viaţă a lui Joseph Ratzinger. Cardinal fiind, a început să scrie această carte. După alegerea sa pe tronul Sfântului Petru, a folosit fiecare minut liber, pentru a o încheia. Este cea mai personală carte a lui Joseph Ratzinger şi, probabil, cea mai personală carte scrisă vreodată de un suveran pontif. Benedict al XVI-lea e convins: figura lui Isus Hristos aşa cum este prezentată de Evanghelii este mult mai reală decât reconstrucţiile exegezei istorico-critice. Prin urmare, cine citeşte Scripturile cu ochii credinţei va înţelege mai bine şi mai profund anvergura reală a persoanei Mântuitorului.

Papa Benedict al XVI-lea, născut Joseph Alois Ratzinger este actualul papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. În acelaşi  timp are funcţia de episcop al Romei şi şef al statului Vatican. Este al 265-lea papă din istoria Bisericii Catolice şi primul papă german după 482 de ani. Înaintea alegerii sale ca papă, cardinalul Ratzinger a fost decan al colegiului cardinalilor, prefect al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei şi preşedinte al Comisiei pontificale teologice internaţionale.

Număr de vizualizări :1759


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro