“Eu când vreau să fluier, fluier”

mai 16th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 18 mai 2010, ora 18:00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, are loc o nouă proiecţie a filmului regizat de Florin Şerban, “Eu când vreau să fluier, fluier”, cu sprijinul Casei de Producţie “Strada Film”. Filmul face parte din proiectul “Caravana cinematogrfică-Cinemateca Literaturii”. Cinefilii vor putea urmări creaţii majore ale filmului românesc şi universal, însoţite de comentariul lui Ioan Groşan.

Filmul este premiat cu “Ursul de Argint”-Marele Premiu al Juriului, şi cu Trofeul “Alfred Bauer”  la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Povestea filmului a captivat publicul încă de la lansarea sa. Din distribuţie fac parte: Ada Condeescu, George Piştereanu, Mihai Constantin, Clara Vodă, Marian Bratu.

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă după mult timp din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar.

Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii… Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment  i se poate întâmpla orice.

Număr de vizualizări :1222


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro