“Divinul feminin”

mai 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Herald a apărut volumul “Divinul feminin. Viziuni şi profeţii în tradiţia sapienţială” de John Noyce.

Volumul “Divinul feminin. Viziuni şi profeţii în tradiţia sapienţială” a apărut în colecţia Logos. Autorul lucrării, cercetătorul australian John Noyce, explorează modul în care imaginile feminine ale Înţelepciunii sau Divinităţii au fost invocate de-a lungul istoriei, în tradiţiile religioase şi literare ale Europei. În viziunea autorului, noţiunea de “o singură zeiţă, mai multe manifestări”, care este acceptată în studiile asupra istoriei religiilor din Asia de Sud, s-ar putea aplica, de asemenea, tradiţiilor esoterice occidentale cu rădăcini în misticismul iudaic şi creştin.

Descrieri ale acestor apariţii feminine, prezentate în această lucrare ca „viziuni”, pot fi găsite într‑o arie diversă de relatări scrise, care au fost categorisite ca „filosofie”, „religie” şi „literatură” – şi toate dintre acestea au fost folosite în această carte.

Număr de vizualizări :1492


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro