Piesa de teatru “Scaunele” de Eugen Ionescu, în Portugalia

apr. 28th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 30 aprilie 2010, ora 21:30, în amfiteatrul Institutului Franco-Portughez (Av. Luís Bívar, nr. 91, Lisabona), are loc premiera piesei de teatruScaunele” / “As Cadeiras” de Eugen Ionescu, în regia lui Pablo Fernando. Premiera va fi urmată de încă două reprezentaţii în zilele de 1 mai 2010 (ora 21:30) şi 2 mai 2010 (ora 21:30).  Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, alături de compania portugheză Algures Colectivo Criação.


“As Cadeiras”/ ”Scaunele” de Eugen Ionescu este cea de-a doua producţie a companiei Algures Colectivo de Criação.

Doi bătrâni consideră iubirea ca pe însăşi complexitatea universului reflectat în persoana iubită, până la punctul de a abdica de la propria lume pentru a trăi în persoana celuilalt.
O privire asupra eroului care, prin acţiunile sale, încearcă să-şi lase amprenta în decursul  istoriei, să se insereze în universul mitic, şi, prin aceasta, să se apropie de imortalitate. Sacrificiu ce-l obligă să creeze o relaţie strânsă cu polisul, colectivul. Fără această legătură, orice acţiune, orice act eroic, orice situaţie tragică îşi pierde sensul şi punctul culminant la care se ajunge este vidul.
Din distribuţie fac parte actorii: Diogo Andrade, Nádia Nogueira şi Pablo Fernando.

Număr de vizualizări :1769


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro