“Omul cu valize”

apr. 7th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Humanitas a apărut volumul Teatru XI. Omul cu valize. Călătorii în lumea morţilor. Maximilian Kolbe” de Eugène Ionesco, seria „Ionesco/teatru”, în traducerea lui Vlad Zografi şi Vlad Russo.

Autorul spunea despre această carte: „Pentru că nu am idei de propus lumii, pentru că vreau să evit banalitatea lucrurilor superficiale de care ne lovim şi care n-au legătura cu Eul nostru profund, am scris această piesă pornind de la vise pe care le-am pus cap la cap, ca să evit astfel, pe scenă, orice propagandă şi orice ideologie. Dar ideologia pătrunde şi în visuri, iar eu nu mi-am dat seama. Omul cu valize este un personaj care nu-şi cunoaşte ţara, care e ţinta unor şicane poliţieneşti teribile, care se simte în pericol pretutindeni şi care nu întâlneşte iubirea.” 

Număr de vizualizări :1281


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro