“O istorie a Banatului”

apr. 13th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 15 aprilie 2010, ora 10:00, la sediul filialei timişorene a Academiei Române, în Sala de Consiliu, are loc lansarea volumului “Descoperiri arheologice din Banatul românesc” (ediţia a doua, Editura Altip, colecţia BIBLIOTHECA BRUKENTHAL), semnat de profesorul universitar dr. Adrian Sabin Luca, director al Muzeului Brukenthal din Sibiu.

Prima ediţie a cărţii a apărut în anul 2006 la Editura Altip, cu contribuţia lui Cosmin Suciu şi a lui Silviu Istrate Purece. Lucrarea de faţă reprezintă o sinteză istorico-arheologică reluată după cea apărută în anul 2006. Sunt descrise descoperirile şi siturile arheologice şi istorice cuprinse între Mureş, graniţa cu Serbia, Dunăre, Cerna şi Munţii Poiana Ruscă (Banatul românesc) din paleolitic până la descoperirile – chiar de epoca modernă – care ţin de specificul descoperirii prin metoda arheologică. Lucrarea conţine şi o bibliografie completă a materiei, precum şi ilustraţie semnificativă (fotografii, hărţi, planuri, planşe) pentru unele dintre descoperiri. Important este şi faptul ca Repertoriul este lansat on-line şi free pe pagina www.brukenthalmuseum.ro, care e concepută ca o bază de date deschisă disponibilă pentru completare continuă.

La lansarea de carte va fi prezent autorul şi distinşi membri ai mediului academic timişorean.

Adrian Sabin Luca e doctor în istorie, profesor universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi director general al Muzeului Brukenthal din Sibiu, autor al unui număr mare de cărţi, studii şi articole publicate în diferite limbi de circulaţie internaţională.

Număr de vizualizări :1271


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro