“Morişca din muzeu” scoasă din sacul de poveşti al Muzeului Astra

apr. 14th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 15 aprilie 2010 şi mâine, 16 aprilie 2010, la Casa Artelor, în Piaţa Mică nr. 21 (Sibiu) cu începere de la ora 10:30, Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale „ASTRA” organizează lectura publică a cărţii de poveşti „Morişca din muzeu” de Simona Gheorghieş. Publicaţia a fost editată în cadrul Târgului Naţional de Jucării, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Cartea are la bază povestea unui copil sibian, ce a trecut pragul Muzeului ASTRA”.

“Morişca din muzeu” ilustrează, în cele 52 de pagini ale publicaţiei, o zi petrecută de Răducu, personajul principal al povestirii, în minunata Dumbravă a Sibiului.Vizitând muzeul în aer liber, în timpul Târgului de Jucării, desfăşurat la 1 iunie, împreună cu colegii de clasă şi doamna învăţătoare, Răducu află cum se confecţionează o morişcă din hârtie, descoperă gustul turtei dulci şi admiră frumuseţea caselor şi monumentelor populare tradiţionale.

Evenimentul organizat de Muzeul „ASTRA” este strâns legat de data de 2 aprilie,  Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii. În această zi, în 1805, s-a născut la Odense,  Danemarca,  Hans Christian Andersen, cel care avea să fie numit, încă din timpul vieţii, regele basmului.

Cu această ocazie Muzeul ASTRA a hotărât să sărbătorească cartea pentru copii, care este un instrument de cultură, util cititorului copil, pentru educarea sa.

Organizatorii lansează cu acest prilej  concursul „Povestea mea în Muzeul ASTRA”. La această activitate sunt invitaţi să participe toţi elevii din şcolile sibiene. Pe lângă activitatea interactivă desfăşurată cu elevii, se pregăteşte un stand de carte, cu publicaţiile dedicate copiilor. Dintre acestea amintim: “Abecedarul” şi „Dicţionarul Etimologic”, cartea de colorat, puzzle-uri.

Număr de vizualizări :1777


One Comment to ““Morişca din muzeu” scoasă din sacul de poveşti al Muzeului Astra”

  1. Anda Aparaschivei spune:

    Buna seara! As dori si eu o adresa de contact ceva dea Simonei Gheorghies (un numar de telefon sau o adresa de mail).Va rog frumos sa-mi trimite-ti un mail si sa-mi spune-ti daca se poate. Va multumesc!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro