“Două femei la Praga”

apr. 7th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura Humanitas ne propune o nouă apariţie editorială, Două femei la Praga” de Juan José Millás, în colecţia “Cartea de pe noptieră”, în traducerea din spaniolă a Florentinei Hojbota.

Care e realitatea şi unde începe ficţiunea? Un roman despre căutarea identităţii, despre singurătate, teamă şi spaţiul interior în care ne putem refugia, ca pe o străduţă îngustă din Praga. Luz Acaso, o femeie solitară şi enigmatică de patruzeci de ani, şi-ar dori ca Álvaro Abril, tânăr scriitor promiţător, să-i scrie biografia. Álvaro trăieşte cu obsesia că a fost adoptat la naştere. Luz, cu fantasma că a avut un fiu; în confesiunile ei îşi asumă, rând pe rând, rolul de mamă singură, văduvă, prostituată. Fiecare detaliu îl contrazice pe cel de dinainte.

Număr de vizualizări :1261


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro