“Declaraţia” pentru adolescenţi

apr. 19th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura RAO ne propune în colecţia RAO pentru tineri” un nou roman, “Declaraţia” de Gemma  Malley, o carte de aventuri SF care aduce în atenţia cititorilor două subiecte actuale: longevitatea şi suprapopularea globului terestru. O carte ce incită la meditaţie, la gândire şi reanalizarea valorilor.

Personajul central, Anna are un jurnal pe care îl ţine departe de ochii celorlalţi. Îl ascunde în fiecare seară pentru că nu vrea să fie prinsă că încalcă regulile impuse de cei care o educă. Viaţa la Grange Hall este guvernată de anumite reguli ce trebuie învăţate cu stricteţe. Chiar dacă Anna ştie că ar trebui să fie recunoscătoare că stă la Grange Hall, trebuie să înveţe să devină utilă celor de acolo. Prinsă între abandonul părinţilor ce au lăsat-o în voia celor de la Grange Hall şi între ideile lui Peter, care-i spune Annei lucruri şocante despre viaţa de dincolo de zidurile unde sunt prinşi şi despre părinţii ei, fata începe să se îndoiască de tot ce învăţase până atunci.

Acest roman, “Declaraţia” este prima carte pentru adolescenţi scrisă de Gemma Malley şi, având în vedere reacţiile primite de la cititori, lucrează deja la o continuare a “Declaraţiei”.

Număr de vizualizări :1692


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro