Lansarea volumului “Geopolitica Matrioşkăi” de Adrian Cioroianu la Timişoara

mart. 11th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 12 martie 2010, ora 19:00, Librăria Cărtureşti (din incinta Iulius Mall, etaj 1) şi Curtea Veche Publishing vă invită la lansarea volumului „Geopolitica Matrioşkăi” de Adrian Cioroianu, Editura Curtea Veche Publishing, 2009.

Evenimentul va avea loc în prezenţa autorului – Adrian Cioroianu, prof. dr. Victor Neumann şi prof. dr. Marcel Tolcea.

“Geopolitica Matrioşkăi” este primul volum al unei lucrări dedicate istoriei recente a Rusiei postsovietice şi a spaţiului pe care strategii de la Moscova îl numesc vecinătatea imediată a Rusiei actuale (un sinonim pentru o parte a sferei de influenţă pe care Rusia doreşte să şi-o menţină în noua ordine mondială).
„Un volum scris de un fost ministru de Externe are un potenţial defect: stă sub semnul ambiguităţilor, al sugestiilor voalate, al lecturii printre rânduri, nu al afirmaţiilor desluşite. Volumul lui Adrian Cioroianu desfide clişeul. Autorul e tranşant, aplicat şi adeptul vorbirii (geopolitice) pe şleau. În plus, mai are o incontestabilă calitate: conturează, tacit, un proiect strategic faţă de un spaţiu la care ne-am raportat de multe ori defazat şi ineficace.”, spune despre acest volum prof. univ. Dan Dungaciu, Universitatea Bucureşti.

Număr de vizualizări :1337


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro