“Poeticile cotidianului” cu Andreea Răsuceanu și Doina Ioanid

mart. 24th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 25 martie 2010, ora 19:00, în club The Other Side (Str Brezoianu nr.4, Bucureşti), are loc a 127-a ediţie a Poeticilor cotidianului, “poetic este dual”: Cele două Mântulese, cu Andreea Răsuceanu și Doina Ioanid.

Enumerat de mulți critici printre cele mai bune volume ale anului 2009, „Cele două Mântulese” de Andreea Răsuceanu vine la Poeticile cotidianului cu poveștile din jurul scrierii și lecturii.

„Multă vreme, cine citea “Pe strada Mântuleasa” era mirat de banalitatea străzii bucureştene cu acelaşi nume: ficţiunea eliadescă părea a se fi iscat din nimic. Andreea Răsuceanu urmărind, dimpotrivă, istoria străzii în documente, a descoperit personaje uluitor de vii, colcăind de patimi, vise şi ispite. Cartea ei răstoarnă vechiul raport dintre istorie şi roman, realitate şi imaginaţie: prima devine mai stranie decât a doua. Semnele destinelor, căutate de Mircea Eliade, au fost scrise dintotdeauna în ochii şi trupurile locuitorilor străzii. Fărâmă, unul dintre ei, a întâlnit-o pe Andreea Răsuceanu într-o după amiază pe o bancă şi i-a spus povestea „celor două Mântulese”, pe care uitase s-o şoptească lui Eliade.” spunea criticul, istoricul şi teoreticianul literar Sorin Alexandrescu despre volumul Andreei Răsuceanu.

Alături de Andreea Răsuceanu se întoarce la Poeticile cotidianului, Doina Ioanid pentru a doua oară, după ce, în 2005 și-a prezentat volumele pe care le publicase de la debut. De data aceasta va vorbi despre varianta audio a volumului său “Poeme de trecere lansată de Un Cristian.

Număr de vizualizări :1415


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro