“Eu când vreau să fluier, fluier”, la Penitenciarul Bucureşti-Jilava

mart. 31st, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 1 aprilie 2010, ora 11:30, la Penitenciarul Bucureşti-Jilava va fi proiectat filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”. Eveniment organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi STRADA Film.

La eveniment vor participa regizorul Florin Şerban, actorii George Piştereanu şi Ada Condeescu, producătorul Daniel Mitulescu, precum şi persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Bucureşti – Jilava.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor va fi reprezentată de către chestor  de penitenciare dr.  Ioan Băla – director general.

Evenimentul se va încheia cu o conferinţă de presă susţinută de către reprezentanţii Strada Film şi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Filmul “Eu când vreau să fluier, fluier” (regia: Florin Şerban; scenariul: Cătălin Mitulescu, Florin Şerban) a obţinut două premii importante la Berlinala din acest an (“Ursul de argint” şi “Alfred Bauer” pentru noi perspective în cinematografie).

În peliculă joacă 17 foşti şi actuali deţinuţi. Lungmetrajul „Eu când vreau să fluier, fluier” redă povestea lui Silviu, un tânăr care mai are doar cinci zile până la eliberarea din penitenciarul de minori. Dar cinci zile devin o eternitate atunci când mama lui se întoarce să-i ia fratele mai mic cu ea, fratele pe care el l-a crescut ca pe un fiu. Totodată, Silviu se îndrăgosteşte de o studentă la Sociologie, venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu decide să evadeze.

Număr de vizualizări :2037


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro