“Cartea pericolelor pentru băieţi”

mart. 26th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Azi, 27 martie 2010, ora 11:00, la Grădina Verona (Cărtureşti Verona, Bucureşti), Editura Vellant lansea“Cartea pericolelor pentru băieţi” (2009) de Conn şi Hal Iggulden, în traducerea din limba engleză a Mihaelei Ghiţă. Lansarea e urmată de ateliere de astronomie, de orientare în natură, de făcut noduri deştepte şi bombe de hârtie spectaculoase, de concursuri de ridicat cortul şi de aprins focul fără chibrituri, şi multe alte activităţi care vor transforma ziua invitaţilor într-o aventură în aer liber.

Pentru că jocurile cele mai frumoase nu sunt pe calculator, Editura Vellant şi Cărtureşti împreună cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României, Compania Mică şi UNAWE România orgnizează această lansare a “Cărţii pericolelor pentru băieţi”, de Conn şi Hal Iggulden, un ghid plin de sfaturi practice, tehnici de supravieţuire, noţiuni de cultură generală şi sugestii de lectură care transformă volumul într-un teren de joacă pentru imaginaţie.

Un ghid pentru “băieţii între 8 şi 80 de ani”, “Cartea pericolelor pentru băieţi” adună la un loc sfaturi practice, tehnici de supravieţuire, noţiuni de cultură generală şi sugestii de lectură care transformă volumul într-un “teren de joacă pentru imaginaţie”.

Cartea se adresează deopotrivă generaţiei “playstation”, căreia se ambiţionează să-i deschidă apetitul pentru jocul în aer liber, pentru bricolaj şi lectură, dar, căreia, mai ales, îi vorbeşte, într-un alt fel, despre istorie şi eroism, cât şi părinţilor din generaţia “supracompensare” cărora le va smulge un zâmbet nostalgic şi, poate, le va reaminti valoarea timpului petrecut alături de copii “făcând” lucruri.

“Cartea pericolelor pentru băieţi” este, în acelaşi timp, un ghid practic, un roman de aventuri şi o enciclopedie. Capitolele de cultură generală îi vor ajuta pe cititori să să înţeleagă fenomenele naturale şi să cunoască istoria lumii. Fără a avea vreo clipă pretenţii de rigoare ştiinţifică, această carte este ca un manual de vacanţă iar “temele” pentru acasă îi vor face plăcere chiar şi celui mai îndărătnic şcolar. Coduri secrete, dinozauri, bătălii celebre, vânătoare, astronomie, mitologie şi toate acele lucruri de interes (pentru băieţi, cel puţin), laolaltă cu lecţii de curaj, patriotism şi putere de sacrificiu; figuri legendare dar şi poveşti despre fapte extraordinare ale unor oameni obişnuiţi.

Cartea s-a bucurat de un uriaş succes de public în ţări precum Marea Britanie şi Statele Unite, câştigând în 2007 titlul de Cartea Anului în cadrul Galaxy British Book Award.

Număr de vizualizări :1383


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro