spot_img

Săptămâna PSI pentru părinţi

În perioada 22-28 februarie 2016, în 7 oraşe din ţară, ”Săptămâna Psi pentru Părinţi” te invită să discuţi despre educaţie, prejudecăţi şi probleme de familie şi cuplu cu psihologi şi psihoterapeuţi cu o bogată experienţă profesională. Găzduită de librăriile Cărtureşti din toată ţara şi coordonată de Editura Trei, ”Săptămâna Psi pentru Părinţi” este o bună ocazie de a vedea cum poţi să ai grijă nu doar de copil, dar şi de partenerul tău, cum poţi evita mesajele inadecvate oferite celui mic (de tipul ”Copile, nu fii rău!” sau ”Dacă vrei, poţi!”) sau cum poţi da un sens terapeutic poveştilor, jocului ori filmelor de desene animate.

Eşti proaspăt părinte şi nu mai ştii cum să te împarţi între copil, partener şi serviciu? Ai un adolescent năzuros şi necomunicativ? Te întrebi cum ai putea deveni un părinte mai bun decât au fost părinţii tăi sau cum poţi găsi cuvintele potrivite pentru educarea sexuală a băiatului sau fiicei tale? Participă la Săptămâna Psi pentru Părinţi şi descoperă cele mai potrivite soluţii pentru a-ţi îndruma copilul să se maturizeze afectiv, să capete încredere de sine şi să înveţe cum să se ajute singur.

Fii un părinte ”cool” şi participă la atelierele de parenting găzduite, între 22 şi 28 februarie 2016, de librăriile Cărtureşti din oraşeleBucureşti (Verona), Iaşi (Palas), Cluj-Napoca (Iulius Mall), Timişoara (Mercy), Constanţa (Maritimo), Arad şi Braşov. Profită deintrarea liberă, dar şi de reducerea de 25% pentru toate cărţile de parenting şi psihologia copilului ale Editurii Trei vândute în reţeaua Cărtureştilor pe parcursul Săptămânii Psi pentru Părinţi.

PROGRAM BUCUREŞTI – Librăria Cărtureşti Verona

1. Părintele conştient: cum ne transformăm noi şi relaţia noastră de cuplu pentru a creşte copii puternici
Invitaţi: Domnica PetrovaiDelia Lungu
Luni22 februarie – ora 18.30

2. Cunoaşterea corpului: CE si CUM vorbim cu copiii despre sex şi sexualitate
Invitaţi: Iulia FeordeanuDelia Dascălu
Marţi23 februarie – ora 18.30

3. Calea regală a parentingului: de la supunere la cooperare
Invitat: Mirela Horumba
Miercuri, 24 februarie – ora 18.30

4. Cum să ne ajutam copiii să aibă succes în viaţă?
Invitat: Irina Petrea
Joi25 februarie – ora 18.30

5. Retman şi Retmagia. Desene animate psihoterapeutice
Invitaţi: Daniel DavidMihai Goţiu
Vineri, 26 februarie – ora 18.30

PROGRAM CLUJ NAPOCA – Librăria Cărtureşti (Iulius Mall)

1. Ai grijă cum comunici cu copilul tău!
Invitat: Raluca Anton Zaharie
Luni22 februarie – ora 18.30

2. Dragă părinte, ai grijă şi de căsnicia ta!
Invitat: Adela Moldovan
Marţi, 23 februarie ora 18.30

3. Cuplu şi parenting! Provocări şi posibile soluţii.
Invitaţi: Alexandra GoreaAmfiana Gherman
Joi25 februarie – ora 18.30

4. Adolescenţa, dincolo de îngrijorările părinţilor şi provocările vârstei. Şansa vindecarii şi maturizării emoţionale a adolescentului.
Invitat: Domnica Petrovai
Vineri26 februarie – ora 18.30

PROGRAM TIMIŞOARA – Librăria Cărtureşti – Mercy

1. „Copile, [nu] fii rău!”, sau cum părinţii îşi programează [dis]funcţional copiii
Invitat: Daniel Muranyi
Luni22 februarie ora 18.30

2. Să creştem împreună: părinţi şi copii!
Invitaţi: Dora KelemenOana Bot
Marţi, 23 februarie – ora 18.30

3. Nu pot, să pot, să vreau
Invitat: Ali Baeram
Miercuri, 24 februarie – ora 18.30

4. Ai vrea să fii propriul tău copil?
Invitat: Oana Dău-Gaşpar
Joi25 februarie – ora 18.30

PROGRAM IAŞI – Librăria Cărtureşti – Palas

1. Cum să protejam copiii de abuzul sexual
Invitat: Mirela Zetu
Luni22 februarie – 18.30

2. Părinţii şi educaţia sexuală
Invitat: Bebe Mihăescu
Marţi23 februarie – 18.30

3. Mituri despre creşterea şi dezvoltarea copiilor
Invitat: Cristian Petrescu
Miercuri, 24 februarie – ora 18.30

4. Influenţa copilăriei părintelui asupra relaţionării cu propriul copil
Invitaţi: Alina Silvestru, Cristina Grosu
Joi25 februarie ora 18.30

PROGRAM BRAŞOV – Librăria Cărtureşti

1. Părinţii şi managementul timpului
Invitat: Ramona Henter
Luni22 februarie – ora 18.30

2. A fi un părinte “cool” şi cât de “cool” e să fii părinte
Invitat: Laura Teodora David
Marţi23 februarie – ora 18.30

3. Sunt basmele pentru copii?
Invitat: Elena Cocoradă
Miercuri24 februarie – ora 18.30

4. Memorie şi învăţare şcolară
Invitat: Aurel Ion Clinciu
Joi25 februarie – ora 18.30

5. Cu desenele animate la psiholog
Invitaţi: Camelia TruţăAna-Maria Cazan
Vineri26 februarie – ora 18.30

PROGRAM CONSTANŢA – Librăria Cărtureşti

1. Cum pot încuraja părinţii sinceritatea copiilor
Invitat: Gheorghiţă Delia
Luni22 februarie – 18.30

2. Părinte pentru copii de vârste diferite?
Invitaţi: Cristina MureşanuCorina Stoica
Marţi23 februarie – ora 18.30

3. Şcoala – poveşti pentru părinţi
Invitaţi: Petre CristianRaluca Matei
Miercuri, 24 februarie – ora 18.30

PROGRAM ARAD – Librăria Cărtureşti

1. Copilul, combatant în RĂZBOIUL DIVORŢULUI
Invitat: Svetlana Zagorca Hriţcu
Marţi, 23 februarie – ora 18.30

2. Copilul meu are probleme la şcoală. Ce fac?
Invitat: Lavinia Gana
Miercuri24 februarie ora 18.30

3. Premisele formării unei stime înalte de sine la copil
Invitat: Angela-Carmen Plăcintar
Joi, 25 februarie – ora 18.30

4. Rolul jocului în viaţa copilului şi a adultului
Invitat: Cristina Anamaria Flavia
Vineri, 26 februarie – ora 18.30


Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508