spot_img

George Cornilă lansează ”Regele lupilor – Povara coroanei”, la Readers Café

Joi, 21 ianuarie 2016, ora 18.00, la Readers Café, Editura Delfin lansează, cel de-al treilea și ultimul volum al trilogiei, ”Regele lupilor – Povara coroanei”, de George Cornilă, o lucrare ce transpune valorile și credințele unui neam într-o călătorie inițiatică de basm. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Cu entuziasm și cu o ușoară tristețe deopotrivă, cititorii literaturii de ficțiune pot pătrunde din nou în lumea mistică a lui Daizus, fiind alături de el în ultima încercare de a se regăsi și de a elibera poporul de sub jugul inamic. Vreme de mai bine de doi ani, fabuloasa aventura a ținut suspansul la cote maxime, sporind curiozitatea și imaginația celor care s-au regăsit în acest stil literar, de mare succes pe plan mondial – historical fantasy. Personajele au viaţa lor de acum, iar povestea lor va fi retrăită, reînchipuită de cei care le vor descoperi, din nou şi din nou.

”Povestea, unică în felul ei, o poveste scrisă din dorinţa de a citi o astfel de poveste, a evoluat, a curs de la sine pe singurul făgaş pe care putea intra, cu sau fără voia mea. Toate firele lăsate libere până acum au fost legate, menirile au fost împlinite şi răzbunările au fost înfăptuite, iar lungacălătorie a ajuns la sfârşit. Harta acestui tărâm fantastic este acum completă. Povestea, saga, aventura este încheiată, destinul tuturor personajelor este aşternut pe hârtie, negru pe alb şi nu mai poate fi schimbat. Este astfel implacabil, aşa cum, cu siguranţă, a fost dintotdeauna”, a declarat autorul George Cornilă.

Ceea ce este cu adevărat impresionant la modul în care a fost primită această carte, atât de către tineret, cât și de către publicul adult, este interesul renăscut pentru istoria neamului dac și posibilitatea de reinterpretare proprie. Pornind de la date istorice atestate și cunoscute de marea majoritate a cititorilor, povestea se împletește sublim cu elemente fantastice, care permit într-un final exersarea abilităților interpretative a tuturor celor care au lecturat această carte.

”Ei ajung să deducă sentimentele, gândurile și trăirile personajelor, lucru ce ajută în realitate la formarea abilității de a reprezenta și înțelege gândurile și sentimentele altor persoane. Conform unui studiu realizat de către cercetătorii de la New School for Social Reaserch, lecturarea ficțiunii esteasociată cu creșterea empatiei și implicarea activă a cititorilor într-un mod creativ la conturarea destinelor”, a mai declarat autorul George Cornilă.

Trilogia ”Regele lupilor” reprezintă farmecul urcării unor trepte, farmecul unei călătorii în etape. Este o lucrare amplă care pătrunde şi descrie cu o fină minuţiozitate, cele mai profunde sentimentele de apartenenţă şi conservare ale neamului dac; eroi legendari, ghidaţi în lupta lor pentru libertate de o voinţă de fier, îndârjire şi mai presus de toate, iubire faţă de strămoşi şi trecutul glorios al unui popor neînfricat.

Evenimentul de lansare al ultimului volum aduce la aceeaşi masă de discuţii personalităţi de seamă ale lumii culturale româneşti, invitaţii speciali fiind criticul literar Cătălin Badea-Gheracostea și conf.univ.dr. Laura Grunberg. Tot în cadrul manifestării, va fi desemnat câştigătorul concursului organizat de Editura Delfin în perioada 17-20 ianuarie 2016, pe pagina oficială de facebook, premiul constând într-o tabletă Samsung Galaxy Tab 4.


Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508