spot_img

Autori Polirom și Cartea Românească, la Târgul de Carte de la Leipzig 2015

Nora Iuga, Ioana Nicolaie, Miruna Vlada şi Varujan Vosganian vor participa la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig, ediţia 2015. Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 12-15 martie. Timp de patru zile, în cadrul Târgului de Carte, scriitorii români, traducătorii şi scriitorii din spaţiul european vor participa la o serie de lecturi publice, întîlniri, discuţii şi dezbateri. Începînd cu această ediţie, Ministerul Culturii organizează primele evenimente împreună cu reţeaua Traduki, la care România va adera oficial în această primăvară. Scriitoarele Miruna Vlada şi Ioana Pârvulescu vor participa la evenimentele literare marca Traduki desfăşurate în cadrul ediţiei 2015 a Tîrgului de Carte de la Leipzig.

AgențiadeCarte. ro vă prezintă programul evenimentelor:

Miercuri, 11 martie 2015

Ora 19.00, Gewandhaus

Ceremonia de decernare a Premiului „Leipziger Buchpreis zur Europäischen Verständigung” lui Mircea Cărtărescu, pentru trilogia Orbitor

Joi, 12 martie 2015

Ora 12.00, Forum OstSüdOst, Hala 5, E 505

Mircea Cărtărescu: Orbitor – Revoluția statuilor. Moderator: Ernest Wichner

Organizator: Institutul Cultural Român din Berlin.

Ora 14.00, standul României, Hala 4, E 406

Lectură şi dezbatere cu Ioana Nicolaie: Nordul/Der Norden, volum apărut la Pop Verlag. Moderator: Jan Cornelius

Vineri, 13 martie 2015

Ora 11.00, Forum OstSüdOst, Hala 5, E 505

„Sarajevo, o întîlnire literară”. Participanți: Barbi Marković, Miruna Vlada. Moderare: Miranda Jakiša.

Organizatori: Traduki, Ministerul Culturii din România, Ministerul Culturii și Informației din Serbia.

Ora 15.00, standul României, Hala 4, E 406

Miruna Vlada şi Nora Iuga în dialog. Participă: Varujan Vosganian. Moderator: Jan Cornelius. Traducere: Anca Fronescu

Organizator: Ministerul Culturii din România

Ora 15.30, spaţiul Traduki, Hala 4, D 507

Orașul în motivele literare. Participă: Patrick Boltshauser, Ioana Pârvulescu. Moderare: Miranda Jakiša

Organizatori: Traduki, Ambasada Principatului Liechtenstein la Berlin, Ministerul Culturii din România

Ora 16.00, standul României, Hala 4, E 406

Lectură de poezie şi proză cu Nora Iuga. Organizator: Ministerul Culturii din România

Ora 17.00, standul României, Hala 4, E 406

„Autoportret într-o flacără de brichetă”. Lectură publică cu Mircea Cărtărescu. Moderator și traducător: Jan Cornelius
Organizator: Ministerul Culturii din România

Sâmbătă, 14 martie 2015

Ora 12.00, standul României, Hala 4, E 406

Ioana Pârvulescu, lectură de poezie şi discuţie cu Jan Cornelius. Traducere: Anca Fronescu.
Organizator: Ministerul Culturii din România

Ora 14.00, Café Europa

Literatura română actuală. Dezbatere cu participarea scriitorilor Nora Iuga, Varujan Vosganian, Ioana Pârvulescu, Miruna Vlada. Moderatori, translatori: Ernest Wichner, Jan Cornelius, Anca Fronescu.

Organizator: Ministerul Culturii din România

Ora 15.00 standul României, Hala 4, E 406

Lectură din volumul de povestiri Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri de Varujan Vosganian (Polirom, 2013; în curs de apariţie în limba germană), în prezenţa autorului. Moderator: Ernest Wichner.

Organizator: Ministerul Culturii din România

Ora 20.00, Balkan Nacht, UT Connewitz, Wolfgang-Heinze-Straße 12A

Plimbări literare și muzicale prin orașe din estul Europei. Ați fost deja la București, Sarajevo, Belgrad sau Tirana? Cu participarea scriitoarei Ioana Pârvulescu.

Organizator: Traduki

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508