Expoziția „Un pătrat distanță”, la Palatul Parlamentului

apr. 5th, 2021 | By | Category: Eveniment

Joi, 8 aprilie 2021, între orele 10:00 -17:00, la Sala de Expoziții Constantin Brâncuși din incinta Palatului Parlamentului (Centrul Internațional de Conferințe, Str. Izvor, Nr. 2-4, Sector 5, București) are loc deschiderea expoziției „A SQUARE APART | UN PĂTRAT DISTANȚĂ” a artiștilor Laura Niculescu și Adrian Dică. Curatoriată de Diana Andrei, expoziția poate fi vizitată în perioada 8 – 28 aprilie 2021, de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 17:00.

„Expoziția alătură lucrările a doi tineri pictori, Adrian Dică și Laura Niculescu, cunoscuți pentru prezentările lor in evenimente solo și colective din București și din alte capitale europene.

Picturile celor doi sunt plasate față în față într-un dialog între două serii de lucrări realizate in ultimii doi ani. Câteva dintre picturile expuse reprezintă pentru fiecare artist borne ale vechilor și noilor căutări artistice. Relația duală dintre lucrări se formează plecând de la o structură dimensională, alcătuită din elemente interconectate. O dimensiune este cea fizică, orizontală.  Prin rabaterea ei egală și verticală o obținem pe cea spirituală, iar apoi prin rabatere continuă apare un spațiu multidimensional. Așa s-a născut numele expoziției.  “Apart”/ “Distanță” nu este despre separare, ci este despre relaționarea într-o structură de elemente care generează un spațiu de dialog.

Ambele proiecte se nasc dintr-o tensiune similară cu cea a unei persoane care, aflată într-un avion în zbor sau într-o situație pe care nu o poate controla, începe să reevalueze. Limitele și conexiunile cu vechiul peisaj devin temporar nule, totul este reevaluat, recompus și distilat până când spațiul și timpul dispar.” (Diana Andrei)

Accesul în spațiul expozițional Sala Constantin Brâncuși se va face conform normelor și legilor în vigoare la data vizitării expoziției.

Număr de vizualizări :83
Tags: , ,


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro