spot_img

Lights on! Federico Fellini , la Galateca NAG

În anul centenar Federico Fellini, vineri, 2 octombrie 2020, ora 19:00 Galateca vernisează, în premieră în București, expoziția „Lights on!”, o selecție de peste 40 de fotografii inedite din colecția lui Antonio Maraldi, surprinse de Paul Ronald pe platourile de filmare în timpul realizării capodoperei lui Federico Fellini „8 ½”. Evenimentul realizat împreună cu TIFF si Institutul Italian de Cultură face parte din cele trei seri organizate de Galateca cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor, seara dedicată FILMULUI. În program,  proiecția scurtmetrajului “Il lungo viaggio Fellini” și a documentarului „Fellini fine mai” oferite de REGIONE EMILIA-ROMAGNA. La eveniment participă reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.

Expoziția ne dezvăluie momentele unice ce se petrec în spatele camerei de filmat, cu un Marcello Mastroianni seducător și îndrăzneața Claudia Cardinale în prim plan, alături de Fellini.

 

Organizatori TIFF și Institutul Italian de Cultură în parteneriat cu Galateca

Parteneri Nespresso, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Neo Art România

Parteneri media: Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

 

Facebook event :

https://www.facebook.com/events/339683030782839?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22edit_dialog%22%7D]%7D

***

 

“LIGHTS ON!”  FEDERICO FELLINI | EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE | CURATOR ANTONIO MARALDI | 

Fotografii inedite de Paul Ronald, din colectia Maraldi. 

ORGANIZATORI: TIFF ȘI INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ

Galeria Galateca

2 OCTOMBRIE – 7 NOIEMBRIE 2020

VERNISAJ: VINERI, 2 OCTOMBRIE, ORA 19:00

EVENIMENT INCLUS ÎN NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR 2020

***

 

PROGRAM GALATECA LA NAG 2020 | 2-4  octombrie 2020 | 19:00-23:00 |

 

vineri, 2 octombrie este seara dedicată FILMULUI în parteneriat cu TIFF si Institutul Italian de Cultură.

*Vernisajul „Lights on!” – ora 19:00, expoziția de fotografii inedite din colecția Maraldi, surprinse de Paul Ronald pe platourile de filmare ale capodoperei regizorului italian Frederico Fellini, „81/2”. Expoziția ne dezvăluie momentele unice ce se petrec în spatele camerei de filmat, cu un Marcello Mastroianni seducător și îndrăzneața Claudia Cardinale în prim plan, alături de Fellini. Seara continuă cu proiecția scurt metrajului  “Il lungo viaggio Fellini” și a documentarului „Fellini fine mai” oferite de Regiunea Emilia Romagna.

 

 

  • sâmbătă, 3 octombrie este seara dedicată spectacolului, TEATRULUI

* Vernisajul Inside/ Outside 3.0 ora 19:00, 6 proiecte expoziționale din vitrinele galeriei, semnate de Andreea Medar și Mălina Ionescu, So Lemn (Cristina Curelea), Vlad Eftenie, Nadina Stoica, Cristina Milea, Octavian Neculai.

* Proiecția secvențelor din piesa de teatru Urban Gif Show, un spectacol inovator despre oraș (implicit despre București) și despre felul în care corpul se manifestă în el, în colaborare cu Teatrelli.

 

 

  • duminică, 4 octombrie este seara de ARTĂ VIZUALA
    *Vernisajul instalației “2020= protectie= grija= refacere”a artistei Anca Boeriu ora 19:00
    *Primul ARTIST TALK din noua serie moderată de Mihaela Dedeoglu, invitați Octavian Neculai, Anca Boeriu, Andreea Sandu, în focus expoziția Plakat’60, cu un format relaxat de cafea cu artă.

* Concertul live de rock alternativ Claiming Apollo – prima repetiție cu public ora 20:00

 

Parteneri Centrul Cultural Expo Arte, Institutul Italian De Cultură, TIFF, Teatrelli, Neo Art România, Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Powered by Nespresso, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Neo Art Romania

 

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508