Deschiderea expoziției de artă contemporană românească, la ICR Budapesta

iul. 4th, 2019 | By | Category: Postcard

Luni, 8 iulie 2019, ora 19:00, la sediul Institutului Cultural Român din Budapesta (strada Izsó nr. 5, 1146), va fi inaugurată expoziția ”Colour Fields Radu Comsa & Simion Cernica”. Expoziţia este deschisă publicului în perioada 9 iulie – 9 septembrie 2019, de luni până vineri, în intervalul orar: 10.00-13.00 și 14.00-17.00. Criticul de artă Maria Rus-Bojan este curatorul acestei expoziții care explorează noul val de pictură abstractă în arta contemporană românească. În timp ce abordarea lui Radu Comșa față de abstract se bazează pe combinația armonioasă a culorilor primare, discursul artistic al lui Simion Cernica e o explorare conceptuală și formală a modalităților de expresie în pictura contemporană.

Radu Comșa

Născut în 1975 la Sibiu, Radu Comșa a urmat cursurile Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca între 1994-1999 și a absolvit programul de masterat al aceleiași universități în 2001. De atunci, artistul stabilit la Cluj a expus în diverse galerii și instituții de artă din țară și din străinătate și a participat la bienale și expoziții internaționale de anvergură, dintre care amintim doar câteva: Bienala Art Encounters, Timișoara (2015); „A few grams of Red, Yellow, Blue”, Centrul pentru Artă Contemporană „UjazdowskiCastle”, Varșovia (2014); „Hotspot Cluj” – New Romanian Art, Arken Museum, Copenhaga (2013); „European Travellers” – Art from Cluj today, Műcsarnok | Kunsthalle Budapesta (2012); „Estate”, Galeria „Marianne Boesky”, New York (2012).

Simion Cernica

Născut la București, Simion Cernica lucrează și trăiește în prezent în Los Angeles. Folosește orice mijloc sau discurs necesar pentru a-și exprima poziția conceptuală și explorarea formală. Cernica își dezvoltă practica cercetând istoria recentă și tendințele socio-politice și culturale actuale. În timp ce pune la îndoială perspectivele culturale oficiale își propune să provoace modul nostru de a percepe realitatea, istoria culturală și modul în care umanitatea noastră precară avansează. Lucrările și proiectele sale au fost expuse la nivel internațional la Fundația Art Encounters, Timișoara; Galeria Jaus, Los Angeles; Expanded Space, București; ODD, București; Muzeul Romei în Trastevere, Roma; Bienala Timișoara; Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC),, București; MAGMA, Sf. Gheorghe; Salonul de Proiecte, București; ”photo LA”, Los Angeles; HAU, Berlin; Matadero, Madrid; Atelier 35, București; UQBAR, Berlin; Centrul Național de Dans, București; Proiect de artă publică, Germania/România; Institutul Cultural Român, Veneția.

Număr de vizualizări :635


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro