spot_img

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest

Timp de 8 zile, de la ora 20:00, cafeneaua hotelului Ibis Nord așteaptă iubitorii de jazz la concerte și jam sessions, evoluții live extraordinare cu artiști ai noului val din 15 țări: Australia, Azerbaidjan, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Israel, Japonia, Luxemburg, Noua Zeelandă, Polonia, Rusia, S.U.A., Turcia și Ucraina. EUROPAfest – Caffe Festival înlocuiește rigurozitatea sălilor de spectacol cu un spațiu relaxant și o atmosferă prietenească pentru a apropia publicul de muzica bună și a lărgi sfera consumatorilor de jazz. Caffe Festival este o stare de spirit. Concertele ținute până târziu în noapte, farmecul unui spațiu în care muzica întâlnește mici plăceri precum un pahar de vin sau o conversație cu prietenii, vor asigura câteva ore de răsfăț celor care au ales să evadeze din cotidian. Zilnic, între 10 – 17 mai 2019, în Calea Griviței 143, trupe cu stiluri diferite aduc în mijlocul publicului jazz proaspăt, creativ, oferind participanților o atmosferă inedită.

Organizatorii ne propun sa intrăm în atmosfera de la Caffe Festival Ibis şi să trăim o experienţă unică. Luigi Gageos, directorul EUROPAfest declara „Fă-ţi timp pentru tine şi relaxează-te la EUROPAfest ! Scapă de stresul de peste zi, uită de întâlniri şi deadline-uri şi acceptă invitaţia la jazz de calitate. Fără convenții, fără pretenții, Caffe Festival Ibis este un loc al relaxarii și bunei-dispoziții, destinat mai ales celor care vor să încheie o zi de muncă într-un mod plăcut..”

 

Gustă aroma acordurilor de jazz la Caffe Festival Ibis.

Doar la EUROPAfest redescoperi esențele tari ale muzicii de calitate !

 

Sub sloganul „It’s all about live quality music!”, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic prezintă în perioada 9 – 18 mai, artiști din 31 de țări. Pe lângă Caffe Festival Ibis agenda EUROPAfest mai cuprinde Opening Concert – București | Sibiu, concerte live de jazz, blues, pop și muzică clasică, Bucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, master-classes și workshopuri, Festival’s corner și Gala EUROPAfest.

 

Bilete:

49 lei / concert. Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro

 

Agenda completă:  atașată mai jos

 

Contact, Informaţii suplimentare despre artiști, muzică şi fotografii: jmEvents

0740.75.95.66 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro

Agenda Caffe Festival Ibis – EUROPAfest 2019

10 – 17 mai | 20:00 | Cafeneaua – Hotel Ibis Nord, Calea Griviței 143

 

10 mai – jazz & pop

DAN PAPIRANY TRIO | Israel, Australia, Noua Zeelandă

Dan Papirany – pian, Steve Wright – tobe, Marsh Robinson – contrabas

GABRIELE AGOSTA | Italia – pian

11 mai – jazz

ENTROPY | Italia

Marco Maltalenti – trompetă, Paolo Corda – chitară, Marco Bande – pian, Edoardo Raimondo Meledina – contrabas, Jacopo Careddu – tobe

ANOESIS | Australia

Greg Stopic – saxofon alto, Alistair Johnston – saxofon tenor, Eitan Muir – chitară electrică, Tomas McKeever Ford – contrabas, Patrick Rogers – tobe

JAM SESSION

12 mai – jazz

SAYGILI AUTSCHBACH JAZZ DUO | Germania, Turcia

Samira Saygili – voce, Peter Autschbach – chitară

MASALA QUARTET | Rusia, Ucraina

Alexey Sukhov – saxofon tenor, Anna Beme – pian, Dmitrii Taranov – contrabas, Ivan Avraimov – tobe

R.A.M.E. JAZZ 5TET | Italia

Valentina Fin – voce, Giovanni Fochesato – saxofon, Mauro Spano – pian, Marco Centasso – contrabas, Filippo Mampreso – tobe

JAM SESSION

13 mai – jazz

SHEKBAND | Ucraina

Artem Shekera – contrabas, pian, Anna Shekera – pian, chitară, harpă, voce, Maksym Shekera – tobe, nai

4 WAY CLOSE | Italia

Fabrizio Raffaele Spista – saxofon tenor, Pasquale Mastrogiovanni – contrabas, Massimo Parisi – pian, Matteo Esposito – tobe  

JAM SESSION

14 mai – jazz

CHRISTOPHER JULIEN | SUA – pian

PROJECT “CONNECTIONS” | Bulgaria

Viktor Viktorov – tobe, Ivan Jordanov – saxofon, Svetlin Staykov – contrabas, Vladislav Shopov – chitară

JAM SESSION

15 mai – jazz

TARO & BENJAMIN | Franța, Japonia

Sakakibara Taro – contrabas, Gobinet Benjamin – pian

PORTRAIT AND A DREAM | Turcia

Mehmet Ali Simayli – tobe, Kerem Can Dundar – chitară electrică, Yigit Can Oztop – contrabas electric

JAM SESSION

16 mai – jazz

UNO DUO | Italia, Jonathan Delazer – tobe

WONREDFUL TOWN | Rusia

Anna Akimova – voce, Aleksei Pitalov – chitară, Mikhail Zviagin – contrabas, Valerii Zhuravlev – tobe

GNIEWOMIR TOMCZYK / PROJECT | Polonia

Gniewomir Tomczyk – tobe, Martyna Kubicz – vocal, Maciej Kądziela – saxofon, Arek Grygo – chitară

JAM SESSION

17 mai – jazz

Concert BEST OF JAZZ – Finaliștii Bucharest International Jazz Competition

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508