spot_img

Baletul ,,Prinț și cerșetor “, o nouă premieră la Opera Comică pentru Copii

Toamna premierelor continuă la Opera Comică pentru Copii cu un nou spectacol pentru cei mici. În zilele de 9, 10 și 11 noiembrie 2018, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), prezintă premiera baletului ,,Prinț și Cerșetor”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, cu un libret de Oleg Danovski și Ionel Hristea, după celebrul roman al lui Mark Twain.

 

În Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, cei mici, însoțiți de familiile lor, vor avea ocazia să se bucure de un regal de balet, dar și să învețe lecții valoroase despre viață din minunata poveste a Prințului și a Cerșetorului. În luna noiembrie, spectacolul ,,Prinț și Cerșetor” are programate 19 reprezentații. Biletele se pot achiziționa din rețeaua www.bilete.ro.

 

,,<<Prinț și Cerșetor>> este o frumoasă poveste despre curiozitate, prietenie și curaj – toate trăsături atât de specifice copilăriei. Iar când „povestitorii” sunt chiar doi copii, acțiunea este și mai interesantă! Și Prințul, și Cerșetorul vin în fața noastră cu dorința de a ne împărtăși ceea ce știu ei mai bine: bucuria de a schimba viața cuiva – în cazul Prințului – respectiv demnitatea cu care primește șansa oferită – în cazul Cerșetorului. Toate acestea se întâmplă pe scena Operei Comice pentru Copii într-un balet spectaculos și jucăuș, care captează atenția tuturor iubitorilor de dans. Muzica veselă, coregrafia antrenantă și scenografia deosebită ne poartă pe tărâmul unde visurile se împlinesc, într-unul dintre cele mai iubite balete românești!”, a spus Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.

 

,,Toate spectacolele au ceva aparte, toate pornesc de la punctul 0 și cresc asemenea unui copil, iar la deschiderea cortinei te desparți de copilul pe care l-ai crescut timp de zeci de ore în sala de repetiții și mai apoi pe scenă, ca să îl lași să-și trăiască viața, iar spectatorul să plece cu el în suflet”, a declarat Cătălin Caracaș, regizorul spectacolului ,,Prinț și Cerșetor”.

 

Programul ,,Micii Jurnaliști” continuă cu ocazia avanpremierei și premierei spectacolului de balet ,,Prinț și Cerșetor”. Copii cu vârsta între 7 și 12 ani, care doresc să experimenteze cum este să fii jurnalist cultural, sunt invitați să trimită, până miercuri, 7 noiembrie, pe adresa occ.revista@gmail.com, un scurt video sau un scurt text în care să spună ce spectacol al Operei Comice le place și de ce sau ce spectacol și-ar dori să vadă. Filmulețul sau textul trebuie să fie însoțit de numele complet al micului jurnalist aspirant și vârsta. Micii jurnaliști care vor fi selectați vor primi pe e-mail invitația cu 2 locuri disponibile! Cele mai bune articole pe care le vor scrie micii jurnaliști după experiența de la avanpremieră vor fi publicate în Revista OCC și pe pagina de Facebook a instituției. Programul „Micii Jurnaliști” se desfășoară la Opera Comică pentru Copii din stagiunea 2016-2017 și până acum peste 100 de copii au luat parte la spectacole, la turul din spatele cortinei și la conferințele de presă cu echipele de creație și artiștii care au urmat după premiere.

 

Peste 100 de spectacole în luna noiembrie la Opera Comică pentru Copii!

 

În luna noiembrie, echipa Operei Comice pentru Copii a pregătit peste 100 de spectacole pentru cei mici. În zilele de 10, 11, 17 și 18, povestea faimoasă a doi prieteni necuvântători, ,,Onix și Barton”, va putea fi urmărită la Sala UnderGrant. Însoțiți de papagalii Max și Mix, cățelul vagbond Barton și pisicuța Onix, care s-a pierdut de familia ei, trec printr-o serie de peripeții în orașul aglomerat și descoperă lecții valoroase despre familie, prietenie, singurătate, iubire și rezistență.

 

 

 

 

 

Tot în aceste zile, în Salonul Mozart, Opera Comică pentru Copii vă invită să descoperiți instrumentele muzicale, prezentate pe înțelesul celor mici în concertul lecție ,,Orchestra Lui Nino”. Copiii vor putea participa și la jocuri interactive prin care vor descoperi ce instrument muzical li se potrivește.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentații, dintre care 11 premiere.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508