O expoziție despre rasismul la români pleacă de la MNAC spre Pipera

oct. 3rd, 2018 | By | Category: Postcard

Vineri, 5 octombrie 2018, ora19:00, în Sala de marmură, parter, MNAC Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) curatoriază o expoziție itinerantă pe tema inegalității de șanse și a discriminării etnice. Un muzeu pop-up care va călători după lansarea la Noaptea Albă a Galeriilor – NAG către districtul de business al capitalei cu o misiune: să apropie emoțional două lumi care nu se întâlnesc niciodată – cea a turnurilor înalte din Pipera și cea a comunităților marginale.

George VasilescuClaudiu CobilanschiSimona ConstantinSuzana DanCosmin FilisanSOKERES sunt artiștii selectați prin concurs să creeze împreună cu comunitatea din Rahova-Uranus, vecinii muzeului, precum și cu rezidenți din Aleea Livezilor (Ferentari), patru lucrări de artă care să construiască poduri între cele două lumi.

apropie emoțional două lumi care nu se întâlnesc niciodată – cea a turnurilor înalte din Pipera și cea a comunităților marginale.
MNAC împrumută gratuit expoziția companiilor. Itinerariul Muzeului Nomad, cum va fi cerut și primit de societate, devine în continuare subiect de studiu.
Singura expunere a lucrărilor la MNAC are loc de Noaptea Albă a Galeriilor – NAG, eveniment în care trupa de teatru PlayHood va juca piesa „Friday” (ora 20:00), iar Cosmo va face un performance de percuție ce va ghida publicul în descoperirea lucrărilor.
După lansare, expoziția poate fi cerută de companiile care doresc să aducă arta mai aproape de angajații lor, la muncă, în mediul în care aceștia își petrec >8h/zi.

Muzeul Nomad de Artă Contemporană este un proiect al programului MNAC de Community Outreach ce are ca obiectiv dezvoltarea publicului muzeului prin derularea unor proiecte educaționale și intervenții artistice in place dedicate unor comunități țintite. Astfel, muzeul devine o agora pentru dezbatere a temelor care prin dialog între membrii societății pot fi înțelese mai bine prin spargerea limitelor impuse de prejudecată.
Proiectul este cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare proiecte culturale II/2018, aria Arte Vizuale. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Dezvoltat cu sprijinul și consilierea celor de la Policy Center for Roma and Minorities.

consilierea celor de la Policy Center for Roma and Minorities.

Facebook: Muzeul Nomad de Artă Contemporană (MNomAC)

ATENȚIE – Teaser video MNomAC!

Număr de vizualizări :136


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro