spot_img

Peste 20 de mari artiști vor cânta alături de 1500 de copii, la Cantus Mundi București Fest

Mai sunt două zile până la debutul Cantus Mundi București Fest, cel mai mare eveniment național de educație și integrare socială prin muzică. Între 2 și 5 august 2018, pe scena amplasată Romexpo își vor da întâlnire artiști de renume ai muzicii clasice, pop, rock și folk, care vor cânta alături de peste 1500 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi și de la atelierle Școlii de Vară Cantus Mundi, oferindu-le oportunitatea de a-și întâlni idolii și de a a performa alături de aceștia. Evenimentul este este organizat de echipa Programului Național Cantus Mundi, cu sprijinul Primăriei București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

„Sărbătorim 55 de ani de existență neîntreruptă a celui mai important cor românesc și 100 de ani de la nașterea țării noastre. Punctăm aceste două mari momente prin vocile a mii de copii și prin prezența unor nume importante care vin în sprijinul educației corale românești. Cantus Mundi București Fest este, de la distanță, cel mai important semnal pe care o instituție de cultură îl dă educației, este un impuls dat copiilor care trebuie sa se apropie de cultură și, mai ales, este punctarea a 55 de ani de reprezentare culturală neîntreruptă a României, în toată lumea! La mulți ani!”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Pe 2 august, la ora 20:00, Cantus Mundi București Fest se va deschide cu un concert extraordinar de muzică clasică, dedicat aniversării a 55 de ani de activitate neîntreruptă a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Alături de celebrul ansamblu, dirijat de Anna Ungureanu, vor urca pe scenă soprana Felicia Filip, tenorul Teodor Ilincăi, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licareț și Ansamblul Codex. Lor li se vor alătura peste 400 de copii din corurile Cantus Mundi, care vor cânta împreună sub coordonarea reputatului dirijor Ion Marin, Director de Onoare al Programului Național Cantus Mundi.

„Programul Cantus Mundi, unul dintre cele mai importante proiecte de gen din Europa, are ca obiectiv integrarea socială a copiilor. Caracteristica sa este folosirea limbajului muzical ca formă de comunicare. Cântatul împreună duce la depășirea barierelor legate de apartenență etnică, transcende diversitatea categoriilor sociale sau economice și favorizează cunoașterea și acceptarea acestor diferențe. Nu întâmplător, Cantus Mundi București Fest este un festival cu o mare varietate de manifestări muzicale, unde copii din toată România își vor putea întâlni idolii și cânta alături de ei. Vor învăța astfel că visurile pot deveni realitate și că muzica îi poate uni. Cantus Mundi București Fest, dincolo de a fi un festival muzical, este unul al speranței si al bucuriei”, a spus dirijorul Ion Marin, Directorul de Onoare al Programului Național Cantus Mundi.

Următoarele trei seri ale festivalului vor fi dedicate muzicii pop, rock și folk. Publicul va avea ocazia să îi asculte și să cânte împreună cu Smiley, Feli, Emeric Imre și Zoia Alecu (în 3 august), cu Mircea Baniciu și trupele Vunk, Voltaj și Taxi (în 4 august) și cu Ducu Bertzi Band, Alexandra Ușurelu, Irina Sârbu Zoli TOTH Project și Horia Brenciu în 5 august. Și în aceste seri pe scenă vor urca peste 1100 de copii din corurile Cantus Mundi, care vor interepreta împreună cu artiștii invitați cele mai cunoscute melodii pop, rock și folk.

Cantus Mundi București Fest înseamnă 4 zile de distracție pentru copii și familiile lor. În fiecare zi, între orele 16:00 și 19:00, cei mici sunt așteptați cu o mulțime de activități dedicate lor: face-painting, piscină cu bile, turn de escaladă, carusel, expoziții, tatuaje, karaoke, bătaie cu apă și multe alte surprize. În zona Follow Me, copiii vor avea la dispoziție 5 scene pe care vor putea cânta și experimenta muzica și ritmul în diverse forme, testând, totodată, diferite instrumente muzicale. Intrarea la Cantus Mundi București Fest este liberă.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și prin implicarea voluntară a membrilor acestui cor. După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Parteneri: Țiriac Auto, Paolo Rossi, Alexandrion Group prin Brâncoveanu Vinars

Parteneri media: Razio ZU, Revista Avantaje

Mai multe detalii și progamul festivalului sunt disponibile pe pagina de Facebook Cantus Mundi București Fest.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508