The Smell of Red / Erin Manning, la Galateca

mai 14th, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 16 mai 2018, Galeria Galateca propune un proiect sinestezic, o combinaţie de mişcare, spaţiu, miros şi culoare. Proiectele de artă curente ale artistei Erin Manning se concentrează pe conceptul de gest minor în relaţie cu mişcarea şi culoarea. Galateca propune o dublă întâlnire cu  Erin Manning, Artist Talk, începând cu ora 18:00 si vernisaj de la 19:00.

Artist Talk: miercuri, 16 mai , ora 18:00
Vernisaj: The Smell of Red: miercuri, 16 mai, ora 19:00

Cum afectează mirosul de roşu calitatea experienţei noastre?

In ţesut manual. 50 kg de paprika.

5 mordanţi: crom, fier, carbonat de sodiu, alaun, cupru.

5 ingrediente adiţionale: rubarbă, rodie, ceapă roşie, roibă, şofran.

Erin Manning, originară din Canada,  deţine o catedră de cercetare în artă relaţională şi filosofie la Facultatea de Arte a Universităţii Concordia din Montreal, Canada. Ea este directoarea SenseLab (www.senselab.ca), un laborator care explorează intersecţiile dintre practica artistică şi filosofie prin intermediul corpului în mişcare. Proiectele sale de artă curente se concentrează pe conceptul de gest minor în relaţie cu mişcarea şi culoarea. Printre publicaţiile cele mai importante se numără Always More Than One: Individuation’s Dance (Duke UP, 2013), Relationscapes: Movement, Art, Philosophy (Cambridge, Mass.: MIT Press, 2009) şi, împreună cu Brian Massumi, Thought in the Act: Passages in the Ecology of Experience (Minnesota UP, 2014) şi The Minor Gesture (Duke UP, 2016).

Număr de vizualizări :210


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro