Vernisajul expoziţiei „O primăvară în straie de sărbătoare”

mart. 19th, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 28 martie 2018, ora 18.00, Librăria Sophia vă invită la vernisajul expoziţiei „O primăvară în straie de sărbătoare” – expoziţie de ouă de struţ pictate de maicile de la Mănăstirea Sf.Mare Mc. Gheorghe – Ţeţu, jud. Alba. Invitaţi: părintele Augustin Moţoc, dl.deputat Iacob Puşcaş, sora Denisa Felicia Rusu.

Ouăle de struţ sunt cunoscute pentru împodobirea spaţiilor ecleziale, întâlnite adesea la candelabrele bisericilor de ctitorie domnească. Fiind un suport de lucru ce stârneşte adevărate provocări pentru artişti datorită suprafeţei sale, am încercat să valorificăm ceea ce, în ziua de azi, adesea se neglijează (sau se aruncă).

Motivele folosite pentru îmbrăcarea lor în straie de culoare sunt tradiţionale româneşti sau inspirate din cultura neamului nostru, fiind de factură folclorică (cultura Cucuteni- reprezentări ale simbolului), religioase (cruce, soare), fitomorfe, geomorfe etc.

Multe dintre aceste modele au cu adevărat câte o poveste în spate, poveşti născute în serile petrecute la căldura sobei, la şezători, adunate acum în cărţile de mitologie românească.

Răspunzând acestei „provocări”, nădăjduim ca, în prag de Înviere, sufletele să vi le încânte în armonia culorilor de primăvară.

Număr de vizualizări :369


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro