Spectacol despre Novi Sad, la Timișoara

mart. 9th, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 10 martie 2018, de la 19:00,Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara va găzdui un spectacol produs de Centrul Cultural Novi Sad și Teatar 34 Novi Sad (Serbia) – Naše mesto/Orașul nostru”.

Creat după s-a anunțat că Novi Sad va fi Capitala Europeană a Culturii în 2021, spectacolul-colaj s-a născut din nevoia de a vorbi despre un loc care se șufocă din cauza multiplelor clișee și idei preconcepute despre Novi Sad. Este un spectacol bazat pe cercetarea textelor scrise despre Novi Sad, dar și a mentalității locale, a imaginii pe care o au locuitorii care (nu) se identifică cu orașul în care trăiesc. Ce înseamnă să fii din Novi Sad, oare porți o anumită răspundere, cât de deschiși sunt localnicii față de cei veniți din exterior, cum te poți acomoda acolo, ce comportamente sunt inacceptabile – totul prin ochii a doi tineri care s-au mutat de curând la Novi Sad.

Comedia vorbește, de fapt, și despre mândrie locală, ideile putând fi oricând transferate și în contextul orașului Timișoara, care pare a se confrunta cu aceleași mentalități. Regia este semnată de Bogdan Janković, iar din distribuție fac parte Nikolina Spasić și Milan Novaković, durata fiind de 70 minute.

Fiind interpretat în sârbă, spectacolul va fi supratitrat în română și maghiară. Biletele costă 16 lei, respectiv 8 lei cu reducere, și se pot achiziționa la casierie vineri 16:00-19:00 sau sâmbătă 18:00-19:00, informații și rezervări la 0752111803.

Număr de vizualizări :431


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro