129 de ani de la nașterea Marthei Bibescu

ian. 25th, 2018 | By | Category: Postcard

Duminică, 28 ianuarie 2018, se împlinesc 129 de ani de la nașterea Marthei Bibescu, cea căreia îi datorăm restaurarea, la începutul secolului trecut, a  Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia. Este prilejul cu care Asociația Istoria Artei vă invită la o conferință, un recital de lieduri și lansarea unui catalog. Conferința ”Palatele regale din România” va fi susținută, de la ora 16.00, de dr. Ștefania Dinu, istoric, director adjunct al Muzeului Național Cotroceni. La finalul conferinței, soprana Nora Păunescu și pianistul Tiberiu Mihai Chirănuș vor fi protagoniștii  unui recital de lieduri, cu creații semnate W.A.Mozart, George Stephănescu, Fernando Obradors, S. Rahmaninov, Claude Debussy și H. Purcell. La ora 18.00, va avea loc lansarea catalogului artistei Florica Prevenda, a cărei expoziție – ”Condensări ”-  rămâne pe simezele Palatului până pe 31 ianuarie 2018.

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia este o instituție ce aparține de Primăria Generală a Municipiului București.

Str. Valea Parcului, nr 1, Mogoșoaia, Ilfov, tel. 0213506620

Program de vizitare, de marți până duminică între orele 9.00 – 17.00

Număr de vizualizări :292


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro