Concert Gheorghe Zamfir, la Zagreb

sept. 22nd, 2017 | By | Category: Eveniment

Luni, 25 septembrie 2017, la ora 20.00, în Sala de Concerte „Vatroslav Lisinski“ din capitala Croației, Ambasada României în Republica Croaţia şi Institutul Cultural Român de la Viena marchează aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Croația printr-un concert susţinut de maestrul Gheorghe Zamfir. La concert, la care sunt așteptați peste 2000 de spectatori, vor lua parte înalți oficiali croați, reprezentanți ai mediilor politice, economice, culturale, academice, diplomatice și numeroși membri ai comunității române din Croația.

Gheorghe Zamfir, alături de taraful „Fraţii Cazanoi“ (Cezar Cazanoi – flaut, Anatol Cazanoi – ţambal, Iulian Cazanoi – vioară, Adrian Sîrbu – vioară şi Oleg Laşcu – contrabas), va prezenta publicului un program alcătuit din lucrări din folclorul românesc precum şi din repertoriul internaţional.

Gheorghe Zamfir este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic. A vândut peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume, are peste 185 de albume înregistrate şi peste 120 de discuri de aur şi de platină (dintre care patru discuri de aur în Africa de Sud, patru discuri de platină în Noua Zeelandă, patru discuri de aur în Australia, 15 discuri de platină în Canada), alături de nenumărate distincţii şi onoruri la nivel internaţional. A colaborat cu artişti de renume precum James Last, Lawrence Foster, British Chamber Orchestra, Quartet Oxford, Nicolae Licareț, Marcel Cellier, Eugen Sârbu, Diane Bish, Seiji Ozawa, André Rieu, Richard Clayderman, Andrea Bocelli etc.

Număr de vizualizări :429


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro