Ziua Europeană a Limbilor 2016

sept. 6th, 2016 | By | Category: Eveniment

Luni, 26 septembrie 2016, între orele 15:00-19:00, Clusterul EUNIC Cehia sărbătoreşte Ziua Europeană a Limbilor printr-o serie de activităţi specifice, desfăşurate în Pasajul Lucerna, din centrul oraşului Praga. Ca şi în anii precedenţi, vor fi amplasate spaţii de prezentare cu informaţii despre ofertele de cursuri de limbă ale institutelor și reprezentanțelor culturale participante, unde va exista ocazia de a se face conversație în toate limbile europene prezentate la eveniment. Institutul Cultural Român de la Praga va promova limba română cu sprijinul doamnei lector Hana Herrmannova, care va susţine cursuri de limba română pe parcursul evenimentului tuturor vizitatorilor interesaţi.

De asemenea, pe platforma online de pe pagina oficială a Zilei Europene a Limbilor, va fi disponibil un chestionar despre limbile europene unde fiecare ţară participantă are o întrebare specifică.

www.evropsky-den-jazyku.cz

Evenimentul face parte dintr-un program global de  promovare a plurilingvismului iniţiat de Consiliul Europei şi organizat de Institutul Goethe cu sprijinul tuturor reprezentanţelor culturale din ţara de reşedinţă. Activităţile specifice se adresează celor interesaţi de diversitatea lingvistică, element esenţial al unei bune comunicări interculturale și unul din elementele principale ale patrimoniu cultural al Europei. În toate cele 47 de State Membre ale Consiliului Europei sunt organizate evenimente și activități în acest sens, programe radio și TV, cursuri de limbi străine și conferințe.

Număr de vizualizări :1298


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro