Editura Katartis lansează primul volum ”Copilul cu două ursite”, de Costian

mart. 9th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 12 martie 2016, începând cu ora 13:00, Editura Katartis debutează cu prima sa publicație – volumul ”Copilul cu două ursit”e de Costian, un basm românesc contemporan . Evenimentul are loc în prezența autorului, în incinta Seneca Anticafe din București – Str. Arhitect Ion Mincu nr. 1, cu participarea actriței Adriana Titieni și a scriitoarei Rucsandra Pop.

Copilul cu doua ursite este un basm-capcană. Pentru a scăpa din aceasta capcană, Strop de Cer, personajul principal, și prietenii ei străbat labirinturi, poteci fantastice, cărările universului fantastic românesc, descoperă drumurile înțelepciunii, universul florilor și sensul iubirii și al prieteniei. Într-o recenzie a cărții, poetul și jurnalistul Mircea Lungu afirma: „Costian şi-a demonstrat sieşi că acestă contaminare cu istoria basmului nu doar că l-ar bântui, ci şi că a devenit o provocare. Copilul cu două ursite este un model de metaforă a vieţii redat de însăși călătoria. Călătoria din vis, a fetiţei Strop de Cer. Şi apoi, copilăria nu are în ea ceva din esenţa visului?”

Costian (pseudonimul literar al lui Constantin Antonescu) s-a născut în Vălenii de Munte în 1952 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală I. L. Caragiale, secția Teatrologie-Filmologie în 1978. A debutat în 1968 în revista Amfiteatru cu povestirea Colivia cu scara de cenușă, iar în 1974 aceeași publicație oferindu-i premiu pentru reportaj. În cei aproape 50 de ani de activitate publicisticӑ, Costian a rӑspuns la solicitarea unui numӑr însemnat de reviste şi ziare pentru care a scris diverse materiale cu urmӑtoarele pseudonime: C.Anton, Canton, Octavian Chilӑ, Costin Antonescu, acesta din urmӑ fiind cel mai des utilizat. Acest volum se adresează atât copiilor, cât și adulților.

Editura Katartis își propune să promoveze pentru început nume ale literaturii contemporane românești prin intermediul unor serii de cărți-obiect. Sub moto-ul „Copiii nu-și citesc niciodată poveștile, iar atunci când o fac e semn sigur că, în scurt timp, și le vor și scrie”, editura Katartis își dorește să extindă universul cărților publicate prin încurajarea lecturii creative și a unor ateliere educaționale destinate copiilor.

Mă gândeam, spuse Strop de Cer, că n-ar fi fost deloc nepotrivit dacă și Ușa fără Margini ni s-ar fi alăturat. Broscoiul de Argint dădu pe dată lămuririle:” Ea a fost proba de trufie pe care trebuia să o treci. Ceilalți doi, Câinele de Lut și Cavalerul Samovar, sunt ajutoarele tale, unul venit cu fidelitatea , iar celălalt cu vitejia.” – Costian, Copilul cu două ursite

www.katartis.ro

www.facebook.com/EdituraKatartis

Număr de vizualizări :1472


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro