Aplică la Trienala Internațională de EX LIBRIS / „e-Story” / Arad 2015!

nov. 2nd, 2015 | By | Category: Postcard

Proiectul e-story / Trienala Internațională de Ex libris își propune să aducă un fenomen clasic în zona de contemporaneitate, prin dezvoltarea unui nou concept: ex libris pentru e-book. Proiectul expozițional e-story/ Trienala Internațională de Ex-libris este gândit ca o continuare a unui alt proiect denumit Istorii, organizat către Complexul Muzeal Arad în colaborare cu Asociația Producătorilor de Artă.

Proiectul Istorii / e-book aduce în atenția publicului 5 povești mai puțin cunoscute din trecutul Aradului. Aceste fragmente de istorie locală sunt adunate într-o carte, în format e-book, care este punctul de pornire/bibliografie/sursă de inspirație pentru artiștii participanți la trienala de ex libris.

Istorii / e-book, nu este doar o sursă de inspirație pentru artiști, ci și cartea propriu-zisa pe care se vor aplica lucrările selectate.

Ex libris este un însemn de apartenență a unei cărți la o anume bibliotecă, particulară sau publică. Formularea ex libris urmată de numele proprietarului are înțelesul „(această carte face parte) dintre cărțile (lui …)”. Aceste însemne au fost transformate de-a lungul timpului, de graficieni, în opere de artă de sine stătătoare.

1. Înscrierea la e-story / Trienala Internațională de Ex libris precum și realizarea lucrării propriu-zise de ex-libris se va face exclusiv online pe site-ul dedicat trienalei (e-story.ro) utilizând aplicația creată special în acest sens.

2. Participarea la acest eveniment este gratuită. Fiecare artist interesat poate să participe cu una până la trei lucrări de ex-libris.

3. Subiectul/tema propusă artiștilor este Aradul cu istoriile sale mai mult sau mai puțin cunoscute, iar Istorii / e-book, este gândit ca un punct de plecare în scopul realizării lucrărilor de ex libris. Participanți sunt încurajați să aibe ca sursă de inspirație propriile lor istorii legate de Arad.

4. Ex-librisul trebuie realizat pentru o persoană în viaţă sau o instituţie existentă şi să conţină textul: Ex Libris şi numele instituţiei sau persoanei căreia îi este dedicată.

5. Aplicarea online la acest eveniment artistic constituie implicit acceptarea condițiilor din prezentul regulament.

6. Termenul limită de înscriere este 15 noiembrie 2015.

7. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a reproduce sau expune lucrările prezentate la e-story / Trienala Internațională de Ex libris, în scop cultural sau promoţional.

8. În urma selecției, juriul va acorda Premiul trienalei în valoare de 500 euro.

9. Rezultatul selecției va fi comunicat online tuturor participanților. Lucrările selectate vor fi inserate virtual în publicația digitală a trienalei și vor fi expuse pe tablete la Muzeul de Artă Arad, precum și pe saitul evenimentului.

10. La finalizarea expoziției, fiecare dintre artiştii participanți va primi o copie a catalogului evenimentului, în care va fi prezent cu una dintre lucrările expuse.

Număr de vizualizări :723


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro