Despre literatură şi televiziune cu Daniela Zeca-Buzura, la Librarium Palas din Iaşi

feb. 25th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 3 martie 2015, începînd cu ora 18.00, la Librarium Palas (Palas Mall, nivel 0), Daniela Zeca-Buzura va dialoga cu cititorii ieşeni pe tema „Literatură şi televiziune”, pornind de la celebra trilogie orientală semnată de autoare: Istoria romanţată a unui safari, Demonii vîntului, Omar cel orb, toate trei apărute la editura Polirom şi aflate pe lista de betselleruri ale editurii. Invitaţi, alături de autoare: Nicoleta Munteanu, Daniel Condurache, redactorii Alecart, membrii Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti la Iaşi. Deşi se petrece pe controversatul şi fascinantul tărîm al Africii de Nord, Istoria romanţată a unui safari este o parabolă a vînătorii într-o lume globală, a competiţiei: o tînără europeană şi un musulman sunnit din Magreb se îndrăgostesc fulgerător şi compun o intensă, dar scurtă poveste de dragoste, pe fundalul săturat de culori şi miresme al unei lumi străvechi în transformare.

Cititorii îndrăgostiţi de rebelă şi pasională Darrielle din Istoria romanţată a unui safari vor găsi în Demonii vîntului o nouă poveste de iubire, iar cei care nu au cunoscut încă „vocea hipnotică de sirenă” din proză Danielei Zeca sînt puşi în faţă unei istorii noi despre pasiune, aur şi putere.

Omar cel orb este o carte palpitantă despre paradis şi infern, iubire, credinţă şi moarte, prin care Daniela Zeca anulează un mit: acela care ne convingea că un autor scrie cel mai bine despre lucrurile, evenimentele sau oamenii care îi aparţin în mod nativ. Acest ultim român al trilogiei orientale afirmă răspicat că, în mileniul al treilea, subiectele, dar şi problemele lumii globale sînt ale tuturor şi nu le putem rezolva decît împărtăşindu-le.

Număr de vizualizări :563


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro