Soprana Aurelia Florian și tenorul Marius Brenciu, pe scena Operei din Tel Aviv

ian. 7th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 9-24 ianuarie 2015, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența sopranei Aurelia Florian și a tenorului Marius Brenciu pe scena Operei din Tel Aviv, în roluri principale din opera „La Rondine” de Giacomo Puccini. Spectacolul este regizat de Nicolas Joel (Franța) iar din distribuția internațională mai fac parte artiști din Israel, Rusia, Italia, Serbia și Franța. Soprana Aurelia Florian va interpreta rolul Magda iar tenorul Marius Brenciu va interpreta rolul Prunier. Spectacolul „La Rondine” va avea 12 reprezentații.

Programul reprezentațiilor, detalii și bilete: http://www.israel-opera.co.il/Eng/?CategoryID=723&ArticleID=2009.

Soprana Aurelia Florian s-a născut în România. A absolvit cursurile de muzică ale Universității din Brașov și a studiat cu soprana Mariana Nicolesco. A fost premiată la concursuri internaționale: Premiul I la „ Concorso Spiros Argiris in Sarzana”, Premiul I la concursul de interpretare Hariclea Darclée, în 2007 și altele. Între anii 2008-2010 s-a remarcat pe scena Operei Naționale din București în rolul Norina din „Don Pasquale” și rolurile principale din „Parisina d’Este” și „Gema di Vergi” de Donizetti. De asemenea, repertoriul său cuprinde roluri în compoziții dificile, ca Simfonia a IV-a de Gustav Malher și rolul principal în opera „Celan” de Peter Ruzicka. În anul 2013, s-a remarcat în rolurile principale din „Luisa Miller” și „La Traviata” de Giuseppe Verdi. Prezentarea artistei pe pagina Operei din Tel Aviv: http://www.israel-opera.co.il/Eng/?CategoryID=263&ArticleID=1708.

Tenorul Marius Brenciu s-a născut în Romania. Repertoriul său include rolurile Alfredo în „La Traviata”, Gabriele Adorno în „Simon Boccanegra”, Macduff în „Macbeth”, Fenton în „Falstaff”, Ismaele in „Nabucco”, Don Ottavio in „Don Giovanni”, rolul principal în „Idomeneo” (Mozart), Edgardo in „Lucia di Lammermoor” și altele. Apare constant pe scenele Metropolitan Opera din New York, Royal Opera House Covent Garden, Vienna Staatsoper precum și pe scenele operelor din Berlin, Bruxelles, Paris, Lyon, Munchen, Lisabona, Geneva, Toulouse, Florența, Roma. Prezentarea artistului pe pagina Operei din Tel Aviv: http://www.israel-opera.co.il/Eng/?CategoryID=263&ArticleID=582.

Pagina evenimentului: http://www.icr.ro/operatelaviv2015_ro.

Număr de vizualizări :765


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro