Emil Brumaru, în topul celor mai bine vânduți autori ai editurii Nemira, la Bookfest

iun. 2nd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Editura Nemira a participat la Salonul internaţional de Carte Bookfest, ediţia 2014, cu peste 700 de titluri şi multe noutăţi. Preferinţele cititorilor s-au concentrat către beletristică, autori români şi străini, deopotrivă, dar şi spre volumele din colecţiile de eseuri (psihologie, spiritualitate, artă bizantină, istorie). Cel mai bine vândut titlu al editurii Nemira este ”SAS. Ghidul Supravieţuitorului”, de John Wiseman. Cartea reprezintă primul şi cel mai complet ghid de supravieţuire în orice situaţie, fiind scris de un fost militar în Serviciile Aeriene Speciale Britanice. Al doilea cel mai bine vândut titlu al editurii Nemira, la mică distanţă faţă de primul, este ”111 cele mai frumoase poezii”, de Emil Brumaru, unul dintre cei mai iubiţi poeţi români contemporani. ”Cei 47 de ronini”, de Joan D. Vinge este este cel mai nou titlu din cea mai iubită colecţie de science fiction din România, Nautilus SF şi este o adaptare după blockbuster-ul cu acelaşi nume din 2013, fiind pe locul trei în preferinţele cumpărătorilor.


Titlurile din seria de autor Julian Barnes rămân o referinţă pentru publicul de literatură străină, Metroland fiind pe locul al patrulea ca vânzări. De asemenea, colecţia Philemon, de psihologie jungiană, lansată chiar în cadrul Bookfest, intră în forţă pe piaţa de carte, Diavolul în viziuni, poveşti şi vise, de Lavinia Bârlogeanu situându-se pe locul cinci în topul vânzărilor.

Top 5 vânzări Nemira la Bookfest 2014:
1. SAS. Ghidul Supravieţuitorului. Cum să supravieţuieşti oricând şi oriunde, de John Wiseman
2. 111 cele mai frumoase poezii, de Emil Brumaru
3. Cei 47 de ronini, de Joan D. Vinge
4. Metroland, de Julian Barnes
5. Diavolul în viziuni, poveşti şi vise, de Lavinia Bârlogeanu
Încasările acumulate în cadrul Bookfest 2014 sunt cu 7% mai mari faţă de cele din anul trecut.

Număr de vizualizări :566


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro