„The need for a Cultural Landscape theory. An architect’s approach” de Alexandru Calcatinge

nov. 18th, 2012 | By | Category: Postcard

La începutul lunii decembrie 2012, va fi lansat la Viena, Austria, al doilea volum al tânărului arhitect Alexandru Calcatinge, intitulat: „The need for a Cultural Landscape theory. An architect’s approach”, apărut sub egida editurii LIT Verlag. Cartea va fi distribuită în Austria, Germania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, purtând totodată şi semnăturile a doi profesori de renume, HR Prof. h. c. Univ.-Doz. Dr. Peter Jordan de la Academia de Ştiinţe din Viena, care a scris cuvântul înainte şi a Prof. Dr. Arh. Alexandru Sandu de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, care a semnat prefaţa.

„Am pornit în această cercetare dintr-o curiozitate intelectuală precum şi de la premisa că o bună practică se bazează întotdeauna pe o teorie foarte bine construită. Astfel, lucrarea va pune bazele pentru o abordare modernă a problematicii conceptului de peisaj cultural prin facilitarea înţelegerii aprofundate a conceptelor, teoriilor şi paradigmelor care au stat la baza dezvoltării conceptului. Totodată, propun o serie de abordări noi, prin prisma conceptelor noi studiate. Cartea se doreşte a reprezenta o lucrare de bază în fundamentarea unor viitoare cercetări în domeniul studiului de peisaj cultural. În acest sens, recunoaştem importanţa pe care arhitecţii, urbaniştii şi peisagiştii o au în elaborarea unor astfel de studii. Totodată, cartea reprezintă o completare a primului volum apărut în 2011 şi cuprinde întreaga cercetare doctorală întreprinsă între 2008-2012 în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti (sub îndrumarea domnului prof. dr. arh. Alexandru Sandu), cu un an de studii doctorale la Universitatea din Viena, Departamentul de Geografie şi Cercetare Regională (sub îndrumarea domnului prof. dr. Peter Jordan).

Fiind deja al doilea volum publicat în străinătate, în limba engleză, am considerat că ar fi potrivit ca în viitorul apropiat şi publicul interesat  de la noi din ţară să poată să parcurgă cercetările mele în acest domeniu. Astfel, voi pregăti cât mai curând publicarea în România a ediţiei în limba română a cercetării mele doctorale. Trebuie specificat faptul că cele două ediţii nu vor fi identice; varianta în limba română va conţine şi capitole care lipsesc din prezenta ediţie în limba engleză, unele dintre ele apărând publicate într-o formulă aproximativ identică în primul volum.”, a declarat Alexandru Calcatinge pentru AgenţiadeCarte.ro.

Alexandru Calcatinge este arhitect, licenţiat în arhitectură la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism; deţine tilul de master în amenajarea teritoriului şi dezvoltarea regională şi a susţinut doctoratul în urbanism în septembrie 2012. Este membru al Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala teritorială Bucureşti, al ECOVAST Austria şi delegat CIVILSCAPE. Pentru mai multe informaþii despre publicaţii, vizitaţi http://www.calcatinge.ro/

Număr de vizualizări :1445


One Comment to “„The need for a Cultural Landscape theory. An architect’s approach” de Alexandru Calcatinge”

  1. Alexandru Calcatinge spune:

    Dragii mei, site-ul http://www.calcatinge.ro nu este inca finalizat si updatat cu date referitoare la publicatii, insa sper saptamana care vine sa fie gata. Multumesc pentru intelegere.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro