„Hârtiile Masculului” de Silviu Gherman

nov. 19th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 23 noiembrie 2012, ora 18.30, la standul editurii Curtea Veche Publishing va avea loc lansarea romanului „Hârtiile Masculului” de Silviu Gherman . Participă: Silviu Gherman, Cristian Neagoe, Constantin Vlad. „Misoginismul, inadecvarea și mai multe eșecuri sentimentale au dus la apariția Hârtiilor masculului, cartea unei lumi în care am trăit ani de zile și în care nu vreau să mă mai întorc. Tot ce am scris aici e adevărat.” (Silviu Gherman)

„Hârtiile Masculului” este descris de către Răzvan Petrescu, redactorul cărţii, ca un roman între fantastic, parabolă şi joc, având şi-un mic aer SF. O societate dominată de femei, în care bărbaţii sunt chiar mai jalnici decât sclavii – ideea nu e nouă nici măcar în ficţiune, nou e însă modul în care autorul combină o mulţime de personaje şi obiecte imaginare cât mai neobişnuite, cu nume pe măsură, pentru a construi o poveste în care, pe lângă morala de rigoare, ironia, mai puţin umorul, joacă un rol important. Un alt ingredient bine folosit e violenţa, de toate tipurile, cu pedală pe cea sexuală, unde imaginaţia lui Silviu Gherman se dezlănţuie într-o manieră goyabosh cu atât mai universală cu cât e mai autohtonă. (editorii)

Silviu Gherman s-a născut pe 25 iulie 1981 în Brașov. A urmat un liceu de artă, apoi a plecat la Bucureşti, unde a pendulat între o facultate administrativă și una de actorie. “Continui să fiu actor doar cu numele.  M-am angajat la o corporație. În 2008 am înființat Mes Quins, o formație de pop sintetic cunoscută ca „floarea undergroundului“. Tot în același an am început să postez regulat pe pagina mea de Youtube scurte filme comice. Am publicat până acum două cărți: Scurta și plictisitoarea viață a lui Kjus, Polirom, 2005 și Cele mai frumoase creiere, Cartea Românească, 2008 (Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor București).

Număr de vizualizări :1075


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro