“Kitchen Confidential. Aventuri din intimitatea restaurantelor” de Anthony Bourdain

Oct 4th, 2012 | By admin | Category: Eveniment

La Editura Publica a apărut volumul “Kitchen Confidential. Aventuri din intimitatea restaurantelor” de Anthony Bourdain, traducere de Laura Karsch. De la prima stridie gătită în Gironde, Franța, până la umila poziție de spălător de vase într-un restaurant din Provincetown (unde asistă pentru prima oară la adevăratele plăceri ale unui bucătar șef); de la bucătăria restaurantului Rainbow Room din Rockefeller Center până la traficanții de droguri din East Village, de la Tokio la Paris și înapoi la New York, poveștile culinare ale lui Bourdain sunt pline de pasiune și imprevizibil.

Necruțător față de apetitul orișicui, Anthony Bourdain descrie ceea ce se întâmplă în spatele ușilor de la bucătărie. Atitudinea nemiloasă, caracteristică lui Anthony, se regăsește și în această carte care îi va fascina atât pe gurmanzi, cât și pe cei insensibili la arta culinară. De la prima stridie gătită în Gironde, Franța, până la umila poziție de spălător de vase într-un restaurant din Provincetown (unde asistă pentru prima oară la adevăratele plăceri ale unui bucătar șef); de la bucătăria restaurantului Rainbow Room din Rockefeller Center până la traficanții de droguri din East Village, de la Tokio la Paris și înapoi la New York, poveștile culinare ale lui Bourdain sunt pline de pasiune și imprevizibil.

„Kitchen Confidential este o carte la fel de savuroasă precum mâncarea bine gătită, reușind să transforme viața unui bucătar-șef într-o poveste captivantă presărată cu întâmplări relatate cu o sinceritate brutală, dar și cu simț al umorului. Însă, dincolo de orice, este o pledoarie despre pasiunea pentru gătit pe care autorul o transmite într-un mod vibrant în fiecare pagină a cărții. Pentru Franke este o mare plăcere să ofere cititorilor ocazia de a cunoaște detalii din culisele bucătariilor celor mai mari restaurante din lume, urându-vă să vă transformați propria bucătarie într-un spațiu creativ și o sursă de inspirație pentru „bucătarul-șef“ din voi.” - Florin Porojan, Director General Franke Romania

Cu inteligență și răutate în cantități egale, Bourdain realizează un lucru de neconceput: dezvăluie secrete ale meseriei, pe care atât bucătarii, cât și patronii de restaurante se tem să le aștearnă pe hârtie. - Restaurant Business Magazine

vizualizari: 740


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro