“Cartierul Tortilla” de John Steinbeck

oct. 17th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Biblioteca Polirom. Seria de autor “John Steinbeck”, a apărut volumul “Cartierul Tortilla” de John Steinbeck, în traducerea Veronicăi Focsşeneanu. John Steinbeck este laureat al Premiului Nobel pentru Literatura în anul 1962. Romanul a fost ecranizat, în 1942, cu Spencer Tracy, Hedy Lamarr şi John Garfield în rolurile principale.

“Cartierul Tortilla” este un roman cu personaje contemporane, ce creşte din structura şi temele legendei lui Arthur. „Cavalerii” pe care şi-i alege John Steinbeck sunt locuitori ai orăşelului californian Monterey, adunaţi în jurul lui Danny, a cărui casă, precum castelul lui Arthur, devine un loc în care personajele se adună să-şi pună la cale „aventurile”. În fapt, „cavalerii” nu sunt altceva decât paisanos, bărbaţi ai căror strămoşi au fondat cu sute de ani în urmă California. Doar că, spre deosebire de înaintaşii lor şi uneori sprijiniţi de aburii bahici ai vreunei licori, bravii bărbaţi ai contemporaneităţii rezistă cu îndârjire grijilor şi bătăilor de cap ale muncii pentru întreţinerea familiei, alegând în schimb un destin nobil şi fantezist, demn de cel mai lipsit de griji Huckleberry Finn.

Număr de vizualizări :983


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro