“România Underground”, un turneu muzical în salinele româneşti

aug. 6th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 12 – 19 august 2012, Turneul National Romania Undergroud vă propune o călătorie fantastică ghidată deIconArts Trio. În spaţii de mare spectaculozitate, cu rezonanţă naturală, va pătrunde muzica de cea mai bună calitate. După două ediţii ale Turneului Naţional “Muzica în Palatele României”, organizatorii propun, de această data, locuri inedited şi răcoroase: cinci saline din diferite zone din ţară.

Atracţii sonore vor avea loc la miezul zilei în cinci saline: pe 12 august la Slănic Prahova, 13 august – Târgu Ocna, 15 august – Cacica, 17 august-Praid şi 19 august – Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea.
Icon Arts Trioeste alcătuit din tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume.
Violonistul Simon Csongor este o speranţă a Liceului de Artă din Târgu Mureş, un elev  eminent, care a colaborat cu Filarmonica de Stat din localitate, a participat la cursuri de măiestrie susţinut de Antal Szalai din Ungaria sau Florin Paul din Danemarca.
Violoncelista Csilla Kecskes Avedeste, de asemenea din Târgu Mureş, în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia), s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo, a fost solistă a Filarmonicii târgu-mureşene şi a Orchestrei de Camerădin Budapesta.
Violistul Bogdan Eugen Cristea este din Ploieşti, iar după absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a obţinut o bursă în cadrul Academiei de Muzică din Hamburg. Este membru al Cameratei Regale şi a fost selectat în cadrul proiectului SoNoRo Interferenţe.
Aceştia vor interpreta lucrări de: A.Borodin, B.Compagnoli, V.Cosma, J.Fučík, J.B. Lully, M.Frank, W.A.Mozart şi G.P.Telemann.
Organizatori: Radio România Cultural, Salrom, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic.
Parteneri: Afcn, Programul Oportunităţi la tine acasă şi Tipografia Docuprint din Bacau.
Parteneri media– Radio România Actualităţi, Radio România Regional, Radio România Muzical, Obsevator cultural, Onlinegallery.ro, Port.ro, Viaţa Vâlcii.

Număr de vizualizări :934


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro