Câștigătoarea Bienalei Internaționale de Artă de la Chișinău din 2011 expune la galeria The Grand Avenue

iul. 18th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 19 iulie 2012, ora 19.00, în spaţiul expoziţional al galeriei The Grand Avenue din complexul multifuncţional de lux The Grand (Bucureşti), pictorița Diana Tudose, câștigătoarea Bienalei Internaționale de Artă de la Chișinău din 2011, expune în premieră la București seria de lucrări denumită „Înăuntru”. Evenimentul de artă contemporană este organizat de curatorul Ioana Mîțu.

„În lucrările mele oamenii sunt reprezentați dormind. Omul scufundat în liniște, sub care chiar și patul doarme, transformat în somn, în reverie, în iubire, în boală și în tot ceea ce înseamnă ființă. Pentru că în timpul somnului profund suntem foarte aproape de adevăr, fiindcă eul nu mai este acolo, eul obișnuit, care se manifestă pentru a bloca experiența, nu e prezent; așa se face că în somnul profund suntem pe punctul de a atrage o altă lume. Acestă lume este pictura mea”, a spus Diana Tudose.

Diana Tudose este masterandă la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. În acest an a avut o expoziţie personală la Galeria Adi-Art din Lodz, Polonia şi a participat în ultimii cinci ani la 9 expoziţii de grup din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Focşani.

„În faţa lucrării, las privitorul să-şi găsească propria lui spiritualitate, propria lui sensibilitate, nu are nevoie de cuvântul meu pentru a ajunge la ele, ci de gândurile mele aşternute pe pânză pentru a-şi însuşi aceste trăiri. Creaţia mea se bazează pe experienţe trăite şi reflectate în propria conştiinţă”, a spus Diana Tudose despre arta sa.

Număr de vizualizări :997


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro