„Radu Afrim – Ţesuturile fragilităţii” de Cristina Rusiecki

iun. 26th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 27 iunie 2012, ora 19:00, la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti va avea loc lansarea volumului „Radu Afrim – Ţesuturile fragilităţii” de Cristina Rusiecki, Editura Tracus Arte. Participă: actorul Marius Manole, criticii de teatru Oana Stoica şi Gabriela Lupu, publicistul psihanalist Valentin Protopopescu. Moderator: Ioan Cristescu.


Aceasta reprezintă prima carte scrisă despre regizorul Radu Afrim.

Radu Afrim (n. 2 iunie, Beclean) este regizor de teatru. A absolvit Facultatea de Teatru / regie (2000) și Facultatea de Litere /română-franceză (1995) din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj.

Printre spectacolele montate de Radu Afrim, se numără: „No Mom`s Land”, la Teatrul Luni de la Green Hours, București, “De ce fierbe copilul în mămăligă”, “E doar Sfârșitul lumii” – toate la Teatrul Odeon din București, “Trei surori sau Alge-Bernarda’s house remix” la Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe. A lucrat și în afara Bucureștiului, astfel a montat piesa “Povestiri despre nebunia (noastră) cea de toate zilele” la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, “Plaja”, “Adam Geist”, “Omul Pernă”, toate trei la Teatrul „Maria Filotti” Brăila, “Inimi cicatrizate” la Teatrul de Stat Constanța, “Jocul de-a vacanṭa [Opṭiune 9]” la Teatrul Municipal Baia Mare.

Premiul pentru Opera Prima acordat de Fundația Anonimul – 2004; Premiul CultuRAAL pentru originalitate în arta teatrală, Bistrița – 2004; Premiul UNITER pentru cea mai bună regie la Plastilina / de Vasili Sigarev, Teatrul Toma Caragiu Ploiești, în 2006.

Număr de vizualizări :1237


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro