Patru lansări de carte marca Think Factory Iaşi

mai 22nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 24 mai 2012, de la ora 18:00, la Librăria “Orest Tafrali” (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, corp A), va avea loc  lansarea celor mai recente patru volume din Colecţia Sophia. Este vorba despre ”Hermeneutică şi discontinuitate. Studii de arheologie discursivă”,  de Corneliu D. Bîlbă, ”Limbaj şi discursivitate în filosofia americană a secolului XX”, de Ioan-Alexandru Grădinaru, ”Apriorismul contemporan. Dezbateri epistemologice”, de Viorel Ţuţui şi de ”Sensuri ale corpului”, editată de George Bondor. Un eveniment Think Factory Iaşi și Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.


Evenimentul va avea loc în prezenţa autorilor, cărţile urmând a fi prezentate de  prof.univ.dr. Ştefan Afloroaei, prof.univ.dr. Constantin Sălăvăstru şi prof.univ.dr. Nicu Gavriluţă.

Parteneri: Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – Facultatea  de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Centrul de Hermeneutică, Fenomenologie şi Filosofie practică, Sedcom Libris Iaşi – Librăria „Orest Tafrali”.

Think Factory Iaşi reprezintă o nou-înfiinţată platformă de lucru a profesorilor de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, reuniţi prin obiectivul comun de a promova filosofia ieşeana în mediile culturale. Este strâns legată de Colecţia Sophia a Editurii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, care publică lucrările de excepţie ale filosofilor ieşeni, dar şi traduceri ale unor texte filosofice fundamentale. Pe scurt, noua şcoală de filosofie de la Iaşi.

Premiile academice şi culturale primite de multe din aceste carti sint si ele un argument al excelenţei. Cea mai recentă distincţie de acest fel este premiul anual pentru debut al Ziarului de Iaşi, acordat pentru volumul Hermeneutică şi discontinuitate. Studii de arheologie discursivă,  de Corneliu D. Bîlbă. „Premiul pentru debut Aurel Leon este acordat de juriu celei mai mai bune cărţi a unui debutant publicate în decursul anului de un autor ieşean, pentru a-l evoca pe scriitorul şi ziaristul ieşean Aurel Leon, fost director onorific al cotidianului”, se arată pe pagina de web a Ziarului de Iaşi.

Număr de vizualizări :1285


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro